avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... expertiza medico legala
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

expertiza medico legala

expertiza medico legala se dispune doar la cererea organului de cercetare penala? in cazul accidentelor de munca cu incapacitate temporara in cazul meu 175 de zile eu trebuie sa fac plingere la prim procuror in termen de 20 de zile si sa cer redeschiderea anchetei? ma poate ajuta cineva?
Cel mai recent răspuns: comerciantu , utilizator 23:11, 29 Martie 2013
nu se poate face si la cererea dvs., pe cheltuiala dvs. la IML
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Februarie 2012
Antoanela Geaman, Avocat
sa inteleg ca se poate face pe cheltuiala mea daca anceta nu solicita aceasta? sau anchetatorul mai bine zis
articolul 22din legea 319/2006 cuprinde? ma poate ajuta cineva va rog?
Poate ar fi bine sa ne oferiti mai multe informatii ca sa stim ce vreti sa contestati.
ART. 22 "Fiecare lucrător trebuie să îşi desfăşoare activitatea, în conformitate cu pregătirea şi instruirea sa, precum şi cu instrucţiunile primite din partea angajatorului, astfel încât să nu expună la pericol de accidentare sau îmbolnăvire profesională atât propria persoană, cât şi alte persoane care pot fi afectate de acţiunile sau omisiunile sale în timpul procesului de muncă."
Acest articol din lege nu va ajuta prea mult. In cazul accidentelor cu incapacitate temporara de munca cercetarea nu o fac organele de control ci o comisie constituita in cadrul agentului economic (aici ne-ar ajuta informatii in plus legate de accident pt ca in anumite cazuri cercetarea se poate face de catre organe de stat). Se intocmeste un proces verbal de cercetare care impreuna cu dosarul de cercetare se depune la ITM care aproba sau respinge dosarul. Odata aprobat dosarul de cerectare impreuna cu procesul verbal, nu mai gasim in lege vreo referire la modul in care poate fi contestat dosarul. Dupa parerea mea (nu sunt avocat) acest proces verbal si dosar de cerecetare poate fi contestat doar in instanta.
da multumesc foarte explicit si la obiect in mare descriu un accident d munca anul trecut martie destul de grav 175 de zile co procesele verbale incheiate de comisia formata ma gasesc vinovat ca nam purtat casca (nu o aveam in dotare} itm la fel am sperat ca ancheta facuta de parchet va scoate la iveala aceasta nedotare cu echipament desi eu si acum sustin ca nu era nevoie o camioneta de 2 tone in care incarci 1,5 tone marfa la inchidera
prelatei trebuie casca asta e suportam dar daa nu o ai in dotare ce faci? o ceri de la furnizorul marfi ce urma sa ma incarce no are nici el nu trebuia sa ma lase in incinta la final vinovat este accidentatu fiind eu citez.":fara a purta casca de protectie din dotar"aspect ce contravine art 22 din legea 319 din 2006 precum si art 10 din ipssm privind transporturi rutiere mai scrie cauza accidentului se incadreaza la cod 23a-01:23b.-33:23c.-092 si 23d.134 aceste lucruri am vrut sa le inteleg desi no sami pot rezolva singur nimic eventual pe lumea aialalta

Alte discuții în legătură

Securitatea in munca comerciantu comerciantu ancheta facuta de organele cercetare penala trebuie sa fie independenta de cea facuta de comisia de la ssm? in cazul unui accident de munca cu incapacitate ... (vezi toată discuția)
Modificare partiala sau totala act - intrunirea elementelor constitutive ale infractiunii comerciantu comerciantu daca cineva modifica partial sau total un act pentru a se sustrage urmariri penale se considera fals in acte? fals sub semnatura privata? sau ? ce ... (vezi toată discuția)
Despagubiri accident de munca Corrina001 Corrina001 Stiu ca legea muncii prevede in caz de AM, indiferent de cine este vinovat, ca firma este obligata la plata unor salarii compensatorii pt victima cat si pt ... (vezi toată discuția)