avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Modificare partiala sau totala act - intrunirea ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Modificare partiala sau totala act - intrunirea elementelor constitutive ale infractiunii

daca cineva modifica partial sau total un act pentru a se sustrage urmariri penale se considera fals in acte? fals sub semnatura privata? sau ? ce artcol din cp apartine acestei fapte?
Poate fi vorba despre fals in inscrisuri oficiale si uz de fals sau de fals material in inscrisuri sub semnatura privata. Vedeti Capitolul III din Codul penal (Falsul in inscrisuri).
Detaliati situatia!
Ultima modificare: Miercuri, 4 Aprilie 2012
ContSters178374, utilizator
Conform art. 290 Cod Penal, falsificarea unui inscris sub semnatura privata prin vreunul din modurile aratate in art. 288 (falsul material in inscrisuri oficiale), daca faptuitorul foloseste inscrisul falsificat ori il incredinteaza altei persoane spre folosire, in vederea producerii unei consecinte juridice, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.

Tentativa se pedepseste.

Dispoziţiile art. 291 c.pen.definesc uzul de fals ca fiind folosirea unui înscris oficial ori sub semnatura privata, cunoscând ca este fals, în vederea producerii unei consecinte juridice.
deci in urma unui accident de munca cu incapacitate de 175 de zile cu o infirmitate permanenta (neoficiala nu am certificat medico legal deoarece legea numi permite sal obtin din motive pe care nu le cunosc} sa deschis o ancheta penala , sa dipus nup dupa acest lucru am contestat motivind easificarea actelor doveditoare materialului de protectie din dotare dupa 2 saptamini am gasit in masina implicata in acel accident de munca un proces verbal care era falsificat 2-3 zile mai tirziu am gasit originalul ,deci pot dovedi falsul facut .In solutia data nup se dispune reluarea anchetei si expertiza tehnico stintifica a inscrisurilor . unde se incadreaza fapta facuta Falsul de acea persoana? fals in inscrieri private conform art? cp
Care este autoritatea care a intocmit procesul-verbal?
Legea permite oricarei persoane care a suferit o vatamare sa i se elibereze certificat medico-legal, trebuie numai sa va duceti la IML, altfel nu s-ar putea face o incadrare a faptei.
da inteleg doar ca accidentul sa intimplat in 2011martie 17 dupa 11 luni am primit nup iar pina la primirea nup si chiar acuma am suferit amnezie numi amintesc dupa lovitura decit vag si fragmentat ancheta deschisa de statul romin ma gaseste vinovat ca nam purtat casca din dotare desi nu era necesar acceptind totusi obligatia purtari casti trebuia sa o am in dotare acea persoana a falsificat acte doveditoare de existenta ei sau lipsa ei fals in acte cit despre expertiza medico legala nu mi sa aprobat inainte de plingerea impotriva nup findca nu aveam dovezi si nu stiam impotriva cui sa fac plingere pt vatamare corporala grava un tcc urmat de operatie pt inlaturare de masa osoasa din cutia craniana oare poate justifica amnezia pe care inca o am asupra evenimentelor intimplate atunci? ca sami dovedesc faptuitorul am nevoie de expertiza medico legala numai ca dupa un an si aproape 2 luni ancheta este neincheiata iar eu in toata afacerea asta am o declaratie luata la 4 maxim 5 saptamini de la operatie cind eram sub influienta CARMABAZETINA dormi fara probleme nai nici un gind acum am prins ca o anumita persoana mia modificat actele doveditoare asupra materialului de protectie iar cel ce ma lovit cu usa metalica este liber nu pot sai fac nimic findca trebuie deschisa plingere penala pt vatamare grava in maxim 3 luni de la eveniment la toata povestea nu este nici un martor poate totul este un domino sa fie cel cu falsul piesa principala vom vedea

Alte discuții în legătură

Securitatea in munca comerciantu comerciantu ancheta facuta de organele cercetare penala trebuie sa fie independenta de cea facuta de comisia de la ssm? in cazul unui accident de munca cu incapacitate ... (vezi toată discuția)
Expertiza medico legala comerciantu comerciantu expertiza medico legala se dispune doar la cererea organului de cercetare penala? in cazul accidentelor de munca cu incapacitate temporara in cazul meu 175 ... (vezi toată discuția)
Boala profesionala,infirmitate,invaliditate sau? comerciantu comerciantu dupa anumite probleme medicale in urma unui accident de munca am devenit inapt pt a practica meseria respectiva motivele medicale care au dus la acest ... (vezi toată discuția)