eu cu fratele meu avem cumparata o proprietate in partzi egale.Proprietatea are teren arabil si imobil.Am facut o intzelegere in momentul acela ca el sa ramana cu casa parinteasca cu pamant cu tot si eu cu proprietatea cumparata.In moment ce sa casatorit,tata ia trecut in rol jumatate casa si pamant,asta intamplandu-se acu mai bine de 30 de ani.As vrea sa inchei acte legale sa nu ajunga copii mei sa se certe in viitor cu ai lui si nu stiu ce cai sa iau(judecatorie sau notariat) si nici nu stiu cam la ce suma sa ma astept....totul devine complicat ca el incepe sa se laude ca eu am pierdut orice drept la mostenire asupra ceea ce tatal meu ia trecut in rol ca-l detzine mai bine de 30 de ani .....oare chiar asa este????vreau sa fac actele cat mai repede posibil...ma putetzi ajuta cu ceva sfaturi????
Cum adica tatal dvs. i-a trecut in rol, adica i-a vandut/donat jumatate din imobi? Fratele dvs. se lauda probabil ca a fost implinit termenul de uzucapare de 30 de ani dar acesta functioneaza doar daca se indeplinesc anumite conditii si am senzatia ca nu este decat un detentor precar deci nu poate uzucapa
tatal meu i la dat ca mostenire ,trecandu-l la primarie in detinerea lui,platind anual taxa pe el...dupa decesul tatalui meu nu am facut succesiune,ramanand intre noi totul doar verbal...dar dupa cei 30 de ani trecutzi,e adevarat ca acu eu daca-mi cer mostenirea ,acel pamant cu imobil trecut la el,nu mai participa la impartzire????
Mostenire
mangalia71
buna ziua va rog am si eu o intrebare tatal meu a murit in acum 10 ani si mama mai mult timp in urma noi suntem 3 frati la moartea mamei sa desbatut ... (vezi toată discuția)