avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incadrarea dupa concediul de ingrijire a copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incadrarea dupa concediul de ingrijire a copilului

Sunt angajat cu contrat pe perioada nedeterminata la Serviciul de ambulanta din 01-03-2001. In data de 01-06-2007 si pana in data de 04-10-2007 am fost in concediu de maternitate iar din data de 05-10-2007 si pana la data de 05-10-2008 in concediul de ingrijire a copilului. M-am intors la serviciu in 05-10-2008 am dat examen de evaluare in 22-10-2008 pe care l-am promovat iar incadrarea incepand cu 01-11-2008 este mai mica deact a celorlati colegi cu 300ron. De la RUNOS mi s-a explicat ca nu pot beneficia de acelasi salariu deaorece nu am lucrat anul trecut si nu pot fi evaluata. Doresc din suflet sa ma ajutati! Mentionez ca alti colegi care au fost in Cfs sau CIC au ajuns dupa acea evaluare la acelasi salariu de incadrare cu ceilalti care aveau aceasi pregatire( sunt asistent medical principal). Va multumesc anticipAT
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:41, 19 Noiembrie 2008
Raspunsul este cel putin bizar atata timp cat ati dat un examen de evaluare. In functie de nota luata trebuie sa va salarizeze. Nu are nici o legatura daca nu ati lucrat in anul trecut, tocmai acest lucru il face un astfel de examen EVALUEAZA, Cum nu puteti fi evaluata cand ati promovat tocmai un examen care fix asa il cheama " de avaluare"? Intrebati persoana care v-a dat raspunsul acesta ce problema are de nu va evalueaza cand aveti un astfel de examen dat.
In vederea stabilirii salariului de baza, in termen de 15 zile de la reluarea activitatii, persoanele angajate in sectorul bugetar care s-au aflat in concediu platit pentru cresterea si ingrijirea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 7 ani, in cazul copilului cu handicap, precum si cele ale caror contracte individuale de munca au fost suspendate din alte cauze, potrivit legii, si care nu au prestat activitate in ultimele 12 luni vor fi evaluate prin examenul de testare a cunostintelor profesionale, organizat in acest scop de angajator, urmandu-se procedura reglementata de actele normative in materie.
In cazul nepromovarii examenului, persoanei respective i se acorda salariul de baza avut anterior sau, dupa caz, salariul de baza minim al functiei detinute anterior.

Evaluarea personalului bugetar se face anual.
examenul a fost promovat cu 9 . Sa inteleg ca va trebui sa astept ca salariul meu sa devina ca al celorlalti colegi aflati in aceeasi treapta profesionala la urmatoarea evaluare , adica anul viitor? Este o discriminare a mamelor care iau concediu pentru ingrijirea copilului. ( ne mai miram ca natalitatea este scazuta)
Daca o considerati discriminare, puteti depune o sesizare la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării ... :)
multumesc frumos =D> > incerc si eu sa ma lamuresc ca ei au dreptate si ca eu gresesc:((

Alte discuții în legătură

Promovare in treapta urmatoare functionar public elena cretu elena cretu Buna ziua, de 1 an si 2 luni lucrez la o primarie si sunt incadrata in funtia de referent III, asistent social, si as dori sa stiu daca pot trece la treapta ... (vezi toată discuția)
Accedere trepte superioare mustak mustak Buna ziua, Lucrez in sistemul bugetar. Am citit ca guvernul a inghetat posturile vacante ale bugetarilor pe 2008. Acesta masura este aplicata si la trecerea ... (vezi toată discuția)
Revenirea la lucru dupa incheierea celor 2 ani de concediu maternal Mara Gabriel Mara Gabriel Buna ziua tuturor! Sunt bibliotecara I, studii medii, intr-o biblioteca publica. In timpul concediului maternal de pana la 2 ani pentru ingrijirea copilului ... (vezi toată discuția)