liamic43 a scris:
Deoarece nu aţi cumpărat şi cota parte din drumul de acces sunteţi obligat să solicitaţi drum de servitute iar proprietarul acestei fâşii de teren este obligat să vi-l dea. Dar, acest drum nu va fi gratuit. Să înţeleg că proprietarul vă solicită o sumă care vi se pare mare( şi mie la fel)-în acest caz, împreună cu ceilalţi beneficiari ai acestui drum, îl puteţi da în judecată şi solicita drum de servitute şi instanţa să dispună plata pentru acest drum.Proprietzarul lui va spune o sumă, cu care nu sunteţi de acord iar instanţa va socoti, în funcţie de valoarea , nu a terenului ci a utilizării drumului, cât va trebui să plătiţi(se va face şi o expertiză)
Mersi de raspuns. Am omis sa specific urmatorul fapt: acel drum de acces il folosesc 20 de familii. Din acestea, 8 au trecut in actul de vanzare si cota parte din acest drum, 6 au la fel ca mine deci nu au trecut acest lucru iar de restul nu stiu. Dand la o parte faptul ca nu stiu de ce unora le-a facut act si altora nu (greseala este si a noastra) , unul din vecini (care are act pe drumul de servitute) mi-a spus ca este de acord sa ma folosesc de partea lui de drum ca sa ajung la mine si sa nu-i dau bani celui care mi-a vandut si care a procedat neloial doar ca mai tarziu sa ne mai ceara bani. Este de acord chiar sa faca act notarial fara alte pretentii decat acelea de a plati eu actele.
Si inca o intrebare: ce ar putea face respectivul (vanzatorul) cu celelalte parti de drum de servitute daca ramane cu ele, intrucat el nici macar nu are locuinta cu acces la acest drum?
Mersi.