avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Pentru vanzari online in afara Romaniei
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Pentru vanzari online in afara Romaniei

Buna ziua,

Noi suntem o firma, inca mica, de arta care facem portrete si caricaturi. Am dori sa ne extindem inafara Romaniei si sa luam comenzi din Europa, SUA, Asia, Australia... Momentan situl este in lucru, dar in momentul in care vrem sa-i dam drumul sa stim ce sa alegem.
Cum e mai convenabil din punct de vedere financiar, sa fim: P.F.A, SRL, A.F? Platitor sau neplatior de TVA? Care ar fi situatia cea mai convenabila pentru noi?

P.S ca sa se inteleaga despre ce facem noi am sa atasez un link cu o inregistrare, sper sa nu deranjeze pe nimeni

EDITAT de moderator, Va rog sa cititi Regulamentul forumului, prin postarea link-ului ati incalcat pct. 2.8.
2.8. Nu este permisa reclama comerciala, in orice scop, fara acordul administratorului forumului. In aceasta categorie se includ si mesajele care mentioneaza datele de contact ale autorului mesajului. Orice mesaj care intra in aceasta categorie va fi sters fara preaviz, iar autorul poate fi avertizat sau banat. 

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/tag...


Multumesc si astept propuneri
Ultima modificare: Duminică, 19 Februarie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 07:32, 23 Februarie 2012
In cazul ca ati fi neplatitor de tva, pretul facturat va fi mai mic si deci mai atractiv pentru importator in cazul celor care nu fac parte din EU. In cazul celorlalti, se aplica taxarea inversa si e mai avantajos inregistrat in scop tva.
Asta inseamna ca pentru UE ar fi bine sa fi platitor de TVA, iar pentru cei dinafara UE sa nu fi platitor. As dori sa primesc mai multe pareri in acest sens deoarece oana in momentul de fata eu stiu ca daca vrei sa vinzi ceva inafara UE trebuie sa fi platitor. Unde as putea sa ma documentez cu siguranta maxima in acest scop?
Depuneti documentatia pentru a obtine un cod fiscal de platitor de TVA valabil doar pentru tranzactiile cu UE. Aceasta documentatie cuprinde: declaratia 091, copie CUI si copie CI. Intr-o saptamana aveti codul fiscal. Acesta va fi utilizat strict pentru tranzactiile cu UE, va fi un cod fiscal diferit de codul dvs. fiscal si va avea in fata prefixul "RO".
Apoi solicitati inregistrarea in Registrul Operatorilor Intracomunitari.
Documentatie necesara: declaratia 095, cazierul judiciar (eliberat strict pentru inregistrarea in ROI), copie CUI, copie a CIF valabil doar pentru tranzactiile cu UE si copie CI. Dupa aproximativ 2 saptamani veti primi decizia. Apoi totul este ok.


Pe facturile emise clientilor din UE veti utiliza codul fiscal valabil pentru tranzactiile cu UE.

Pentru celelalte tranzactii (in Romania si in afara UE), veti utiliza codul dvs fiscal.
Ultima modificare: Joi, 23 Februarie 2012
Ana Muntianu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare pfa in roi theya_05 theya_05 o persoana fizica autorizata, care nu este platitoare de TVA, presteaza servicii pentru o societate din spatiul UE, platitoare de TVA, are obligatia de a se ... (vezi toată discuția)
Contributii pfa cand sunt si angajat. declaratii pentru prestari servicii in state ue. florinat florinat Buna ziua, Pentru infiintarea unui PFA, daca sunt si angajat in acelasi timp cu CIM, ce contributii voi datora in calitate de PFA si ce declaratii am de ... (vezi toată discuția)
declaratii dupa infiintare pfa florinat florinat Subiect: Declaratii dupa infiintare PFA După ce se înființează PFA-ul, cu obiect de activitate prestare servicii către client din UE, obligațile ... (vezi toată discuția)