avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1833 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Inregistrare PFA in ROI
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Inregistrare PFA in ROI

o persoana fizica autorizata, care nu este platitoare de TVA, presteaza servicii pentru o societate din spatiul UE, platitoare de TVA, are obligatia de a se inregistra in ROI ?
care este procedura, in acest caz, pentru înregistrarea in ROI?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: theya_05 , utilizator 09:45, 6 Martie 2015
Da trebuie.
D 091, se da un cod de tva valabil pt intracomunitare doar,( altul fata de cel pe care-l aveti) apoi D 095 pt inregistrare in ROI.
Facturati in continuare pe cuiul dvs dar cand aveti facturi catre platitori de tva din UE folositi acel cod de tva de la fisc.
Se depune D 390 lunar( cand exista tranzactii) pt aceasta situatie. Nu se plateste TVA.
Daca cumparati din UE se depune si D 301 si se plateste tva la val cumpararilor.

va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare intracomunitara tva/fara tva MihaiX3M MihaiX3M Buna ziua! Detin o firma SRL neplatitoare de TVA. Trebuie sa incasez o suma de bani de la o firma aflata in Uniunea Europeana, platitoare de TVA, pentru ... (vezi toată discuția)
Cum pot inregistra factura externa daca sunt neplatitor de tva? Bogo4us Bogo4us Buna ziua, Detin o microintreprindere neplatitoare de TVA si doresc sa achizitionez servicii Google Ad words pe firma, facturate din Irlanda. Plata se face ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara de servicii irina.tranoiu irina.tranoiu Buna ziua, Am o firma neplatitoare de tva care are ca obiect de activitate activitati de realizare soft la comanda. Doresc sa fac o achizitie ... (vezi toată discuția)