Va rog sa ma ajutati cu un raspuns legat de cazul urmatorul caz: ambii parinti au decedat si au in proprietate o casa si mai multe terenuri. Nu a existat si nu exista nici un testament. Sotii au avut 3 fii legitimi. Sotia nu a mai avut frati sau surori. Unul dintre acesti fii a fost adoptat legal si cua acte la varsta de 3 ani de catre bunicii din partea mamei ca si fiu - adoptiv. Acest fiu a fost singurul mostenitor al proprietatilor dupa moartea bunicilor / parintilor adoptivi. Acum dupa moartea parintilor naturali se pune problema dezbaterii mostenirii, neexistand nici un testament. Fiul care a fost incredintat spre adoptie poate sa fie mostenitor si al parintilor naturali? Cat anume i s'ar cuvenii din mostenire?
Copilul care a fost adoptat nu vine la succesiunea parintilor biologici pentru ca din punct de vedere legal nu sunt parintii lui. Deci nu are dreptul la nimic din partea parintilor biologici
Daca adoptia a fost facuta cu efecte depline nu mai poate veni la mostenire, daca a fost facuita cu efecte restranse, pastreaza legatura de rudenie cu parintele natural.
Depinde daca a fost vorba de adopotie cu efecte restranse sau de adoptie cu efecte depline.
Ar fi recomandabil sa mergeti cu actele la avocat pentru a va lamuri pe deplin.
Adoptia a fost facut cu drepturi si efecte depline. Din acest motiv a fost singurul mostenitor al bunicilor / parintilor adoptivi. Mama fiului dat spre adoptie neavand nici o pretentie in acest sens dupa moartea parintilor ei, parinti ce i'au adoptat unul dintre fii.