Intreprinderea familiala nu poate angaja alte persoane din afara familiei dar poate colabora cu alte persoane fizice autorizate ca PFA, intreprinzatori persoane fizice titulari ai unor intreprinderi individuale sau reprezentanti ai unor intreprinderi familiale ori cu alte persoane fizice sau juridice, pentru efectuarea unei activitati economice.
va multumesc. In prezent, avand o IF infiintata in 2008 am 15 angajati cu contracte de numca inregistrate la ITM. La Primul angajat contabilul meu a fost la ITM si a intrebat daca pot face angajari si i s-a spus ca poate face. De atunci platesc in fiecarte luna toate impozitele ce rezulta din calitatea de angajator. Daca nu am dreptul de a face angajari cum trebuie sa procedez cu contractele de munca inregistrate deja pt a fi in legalitate?
eu tot nu inteleg cum se poate sa inregistrezi niste contracte de munca al altor tertze persoane , pe o forma juridica care nu permite acest lucru...
si o alta intrebare as avea (am mai zis-o si pe alt topic , dar nu sa raspuns) , chiar daca sunt cam offtopic : daca la un IF cu doi membri si venit estimativ de 12000-13000 ron te apuci sa platesti contributiile sociale , la sfarsit de an ai in acte cam aceeasi suma , cine te crede ca nu ai obtinut mai mult , tinand cont de faptul ca , contributiile+trimestrialul sunt pe aproape de suma total realizata ?
exista riscul sa te amendeze pentru evaziune fiscala sau sa suporti alte consecinte ?
am inregistrat contractele de munca prin revisalul dat de la itm unde am depus actele firmei si mi-au dat acea parola pe care am si platit-o. Tocmai asta ma mira pt ca nu inteleg de ce mi-a dat itm-ul acceptul daca nu am voie sa angajez ca doar actele sunt la ei,
In al doilea rand, am puncte de lucru inregistrate la registrul comertului si la circa financiara, puncte care au respectivii angajati, nu suntem 2 persoane cu nu venit de 1200 ron.
Despre ce evaziune fiscala vorbim de vreme ce totul e inregistrat pe casa si platesc contributiile luna de luna?