avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Spatiu pentru o asociatie sportiva
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Spatiu pentru o asociatie sportiva

Buna ziua. Sunt membru intr-o asociatie sportiva de tir cu arcul si as dori sa stiu care este legea in baza careia as putea cere un teren de la primarie, sau acces gratuit intr-una din salile de sport pe care le administreaza primaria.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:00, 20 Februarie 2012
Trebuie sa depuneti o cerere in acest sens o solicitare la Primarie .. prin hotarare Consilierii locali pot aproba atribuirea în folosinţă gratuită a spaţiului, cu condiţia ca asociaţia să asigure utilităţile şi să nu schimbe destinaţia spaţiului, riscând, în acest caz, rezilierea contratului.

Art.36 din Legea nr.215/2001 prevede :
(2) Consiliul local exercita urmatoarele categorii de atributii:
.............
c) atributii privind administrarea domeniului public si privat al comunei, orasului sau municipiului;
.............
(5) In exercitarea atributiilor prevazute la alin. (2) lit. c), consiliul local:
a) hotaraste darea in administrare, concesionarea sau inchirierea bunurilor proprietate publica a comunei, orasului sau municipiului, dupa caz, precum si a serviciilor publice de interes local, in conditiile legii;
b) hotaraste vanzarea, concesionarea sau inchirierea bunurilor proprietate privata a comunei, orasului sau municipiului, dupa caz, in conditiile legii;
c) avizeaza sau aproba, in conditiile legii, documentatiile de amenajare a teritoriului si urbanism ale localitatilor;
d) atribuie sau schimba, in conditiile legii, denumiri de strazi, de piete si de obiective de interes public local.
Aveti la adresa urmatoare un model de hotarare de alocare a unui spatiu de la consiliul local si vedeti la expunerea de motive care e baza legala [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Folosinta limitata mih123 mih123 ve rog sa ma ajutati. O institutie publica doreste sa ajute cateva familii cu copii multi prin punerea la dispozitia acestora a unor terenuri de care dispune ... (vezi toată discuția)
Amplasament pe domeniu public atomol atomol Doresc sa investesc intr-o societate comerciala de prestari servicii auto .. Terenul ideal pentru aceasta {aproximativ 400 m 2 } se afla pe domeniu public .Cum ... (vezi toată discuția)
Primarul poate lua decizii fara consultarea consiliului local? 28lacra 28lacra Buna ziua! Primarul, fara a instiinta consiliul local in prealabil, are voie sa decida, de unul singur, pentru a da in folosinta o incapere a primariei unei ... (vezi toată discuția)