avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de maternitate prelungit
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de maternitate prelungit

Buna seara.
Momentan sunt in concediu de maternitate pana la data de 23.09.2012. Intentionez sa raman din nou insarcinata dar dupa calculele mele nasterea urmatorului copil se va intampla undeva dupa momentul intoarcerii mele la serviciu.
Cum se va proceda in aceasta situatie? Daca data probabila a nasterii ar fi sa spunem lua octombrie, cum se aplica cele 42 de zile?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: AlexandraSarghi , utilizator 14:40, 20 Februarie 2012
Incepand cu data nasterii copilului beneficiati de concediu de lehuzie de 42 zile.
AlexandraSarghi a scris:

Buna seara.
Momentan sunt in concediu de maternitate pana la data de 23.09.2012. Intentionez sa


Din pacate incurcati merele cu perele.... Nu va aflati in concediu de maternitate( OUG 158/ 2005 prenatal+postnatal 126 zile ), ci va aflati in concediu pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani (OUG 148/2005). Chiar daca pana la acea data contractul dvs. este suspendat ar cam trebui sa anuntati angajatorul in cazul in care veti ramane insarcinata.
@Alexandra Sar,


Incepand cu 24 septembrie puteti beneficia de concediul prenatal,pana la nastere.(octombrie dupa cum estimati).
Anuntati angajatorul,mai apoi ii prezentati concediul medical si in baza acestuia va va prelungi suspendarea cim ului de drept,in cf. cu prevederea art.50lit.a Codul Muncii.
Dupa nastere,veti beneficia de concediul postnatal ,de lehuzie,obligatoriu de efectuat cele 42 de zile.
Imi cer scuze, asa este - concediu de creste copil. Va multumesc mult pentru informatii!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediile prenatal sau postnatal(lauzie) sunt obligatorii? abby abby Pentru gravida pfa , este obligatoriu si intrarea in prenatal sau efectuarea unui nr. de zile de postnatal (lauzie) inainte de a solicita concediul de 2 ani ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil si operarea in revisal elena6ro elena6ro Buna ziua, Avem o salariata care va naste in ianuarie 2015 si la sfarsitul lunii octombrie ar trebui sa intre in concediu prenatal (84 zile). Restul de 42 de ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal ggami ggami Buna seara! As dori sa stiu de cate sapt de sarcina se poate intra in prenatal. Daca am 30 de sapt si 2 zile si imi iau 3 zile de medical(pt copilul de trei ... (vezi toată discuția)