avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... model actiune partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

model actiune partaj

Buna seara,
va rog sa ma ajutati daca se poate cu un model de actiune de partajare a bunurilor comune.
Multumesc anticipat,
O seara buna!
Cel mai recent răspuns: florance01 , utilizator 21:48, 19 Februarie 2012
DOMNULE PRESEDINTE,

Subsemnatul(a) ……….., domiciliat(a) in …….., chem in judecata si personal la interogatoriu pe paratul(a) ……….., domiciliat(a) in …………, pentru
IMPARTIREA BUNURILOR COMUNE,
dobandite de noi in timpul casatoriei.
Cer, de asemenea, obligarea paratului(ei) la plata cheltuielilor de judecata pe care le voi face cu acest proces.

Motivele actiunii:

In fapt, m-am casatorit cu paratul(a) la data de ………, casatorie care a fost desfacuta prin sentinta civila nr. ……… din ……….., pronuntata de judecatoria ………….
In timpul casatoriei am dobandit impreuna urmatoarele bunuri comune: …….. ………. a caror impartire o cer, contributia noastra fiind egala (sau de …..% a mea si de ……..% a paratului(ei)).
In drept, imi intemeiez actiunea pe dispozitiile art. 36 alin. 1 C. fam.
In dovedirea actiunii inteleg sa ma folosesc de interogatoriul paratei(ului), de proba cu acte si de declaratiile martorilor: ……….. ………… …….
Depun prezenta cerere in dublu exemplar, chitanta de plata taxei de timbru in valoare de ……… lei si copia sentintei civile de divort.

Data depunerii
…………..
Semnatura,
……….

DOMNULUI PRESEDINTE AL JUDECATORIEI …………….
Multumesc frumos pentru ajutor.
O seara buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model actiune divort cu un copil minor? jollyy jollyy Salutari, ma intereseaza un sfat, si un model de actiune, pentru un divort pe cale amiabila, cu un copil minor care va ramane mamei, cu bunuri care le vom ... (vezi toată discuția)
Cererea pentru pensia alimentara koreh silvia koreh silvia cererea pe care o depun la Tribunal pentru pensia alimentara trebuie scrisa de mine sau exista cerere tip?Imi puteti da va rog un exemplu de cerere?Va ... (vezi toată discuția)
Model tip clls clls Buna ziua. Imi poate da cineva un model tip de cerere de chemare in judecata pe drept civil? Va multumesc anticipat (vezi toată discuția)