avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit recuperarea pierderii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

recuperarea pierderii

firma platitor de impozit pe profit in 2011

in anul 2011 profit 20000 lei inainte de impozitare

in anul 2010 - microintreprindere cu 3% pe venit , -si a avut 4800 pierdere din care ch. nedeductibil 1200
cum se calculeaza impozitul pe 2011 ??
20000 - 3600= 16400 *16% = 2624

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: kerekesmargo , utilizator 11:43, 21 Februarie 2012
Pierderea de la microindeprindere nu se recupereaza fiscal ,numai contabil.

2000*16%=320
exista vreo referire in lege in acest sens - eu nu am citit doar ca se poate recupera pierderea in 7 ani
kerekesmargo a scris:

exista vreo referire in lege in acest sens - eu nu am citit doar ca se poate recupera pierderea in 7 ani

Codul Fiscal

ART. 26 Pierderi fiscale
(1) Pierderea anuală, stabilită prin declaraţia de impozit pe profit, se recuperează din profiturile impozabile obţinute în următorii 5 ani consecutivi. Recuperarea pierderilor se va efectua în ordinea înregistrării acestora, la fiecare termen de plată a impozitului pe profit, potrivit prevederilor legale în vigoare din anul înregistrării acestora.

Norme Metodologice
74. Pierderea fiscală reprezintă suma înregistrată în declaraţia de impunere a anului precedent.

O microintreprindere nu stabileste pierderea anuala prin declaratia de impozit pe profit, deoarece in cazul ei impunerea se face asupra veniturilor, nu asupra profitului.
De aici rezulta ca pierderea microintreprinderii, nefiind inregistrata in declaratia de impunere, nu constituie pierdere fiscala (nu se poate deduce la calculul impozitului pe profit).
Aceasta pierdere se va recupera doar din punct de vedere contabil, asa cum a spus si colega @laurajunc.
Multumesc frumos ,acum m-am lamurit

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare pierdere dupa schimbarea codului fiscal in microintreprindere iolanda nyulas iolanda nyulas Buna ziua.Am preluat o societate care inregistreaza pierdere din anul 2012 fiind platitor de impoxit pe profit.Inrebarea mea este daca pot recupera aceasta ... (vezi toată discuția)
Recuperare pierdere gabi.b gabi.b In perioada ianuarie 2010- septembrie 2010 am obtinut profit si am platit imozit de 16% pe profit. In perioada octombrie 2010- decembrie 2010 am avut ... (vezi toată discuția)
Prescriere pierdere fiscala Cabinet expertcontabil Dontu Irina Carmen Cabinet expertcontabil Dontu Irina Carmen Buna ziua, As dori sa verific cu dumneavoastra termenul de prescriere pentru pierderile fiscale. Mai precis, va rog sa-mi spuneti, dupa opinia ... (vezi toată discuția)