avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general recuperare pierdere dupa schimbarea codului fiscal in ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

recuperare pierdere dupa schimbarea codului fiscal in microintreprindere

Buna ziua.Am preluat o societate care inregistreaza pierdere din anul 2012 fiind platitor de impoxit pe profit.Inrebarea mea este daca pot recupera aceasta pierdere din profitul realizat in anul 2013 conform legii acuma fiimd microintreprindere.:D
Cel mai recent răspuns: iolanda nyulas , utilizator 16:54, 24 Februarie 2013
Puteti recupera pierderea cand va fi din nou platitoare de impozit pe profit si nu microintreorindere.

"ART. 26 Pierderi fiscale

(1) Pierderea anuală, stabilită prin declaraţia de impozit pe profit, se recuperează din profiturile impozabile obţinute în următorii 5 ani consecutivi. Recuperarea pierderilor se va efectua în ordinea înregistrării acestora, la fiecare termen de plată a impozitului pe profit, potrivit prevederilor legale în vigoare din anul înregistrării acestora.
................................................................................................................................................
(5) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), pierderea fiscală anuală realizată începând cu anul 2009, stabilită prin declaraţia de impozit pe profit, se recuperează din profiturile impozabile obţinute în următorii 7 ani consecutivi. Recuperarea pierderilor se va efectua în ordinea înregistrării acestora, la fiecare termen de plată a impozitului pe profit, potrivit prevederilor legale în vigoare din anul înregistrării acestora.Norme metodologice "

Multumesc pt.ajutor ,legea o cunosc.avand impozit pe venit platit in plus il pot recupera in aceeasi masura cand voi avea din nou impozit pe profit de platat.Cred ca asa este corect?
poierderea inregistrata ca microintreprindere este o cheltuiala nedeductibila la calculu impozitului pe profit? dac amai aveti rabdare va multumesc din suflet pentru ajutor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere pierdere fiscala Cabinet expertcontabil Dontu Irina Carmen Cabinet expertcontabil Dontu Irina Carmen Buna ziua, As dori sa verific cu dumneavoastra termenul de prescriere pentru pierderile fiscale. Mai precis, va rog sa-mi spuneti, dupa opinia ... (vezi toată discuția)
Recuperare pierdere gabi.b gabi.b In perioada ianuarie 2010- septembrie 2010 am obtinut profit si am platit imozit de 16% pe profit. In perioada octombrie 2010- decembrie 2010 am avut ... (vezi toată discuția)
Recuperarea pierderii kerekesmargo kerekesmargo firma platitor de impozit pe profit in 2011 in anul 2011 profit 20000 lei inainte de impozitare in anul 2010 - microintreprindere cu 3% pe venit , -si ... (vezi toată discuția)