avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 200 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... e legal sa copiezi poze de pe un site si sa le postezi ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

e legal sa copiezi poze de pe un site si sa le postezi pe o pagina personala?

va prezint situatia: de pe un site strain de haine se copiaza poze cu hainutele respective si se posteaza pe o pagina personala, forum, blog cu scopul de a face comenzi pentru aceste haine. E legal sa copiezi pozele acestea si sa le postezi? Practic se face comanda de pe site-ul lor.
Cel mai recent răspuns: cga43 , utilizator 15:15, 27 Februarie 2012
In mod normal, pe situl respectiv la capitolul 'termeni si conditii' veti gasi informatii detaliate in ce priveste drepturile si limitele de utilizare a continutului existent pe site. Pentru situatia Dvs particulara, puteti sa le solicitati explicit acordul de utilizare al imaginilor - daca in termeni si conditii acest drept nu este oferit. Evident este indicat sa mentionati si scopul copierii/ reutilizarii.
Ultima modificare: Luni, 27 Februarie 2012
cga43, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Publicare fotografie fara acordul autorului ioanon ioanon Pot actiona in instanta detinatorii unui site care mi-au preluat/postat o fotografie fara a-mi cere acordul (drept de autor al respectivei imagini)? As avea ... (vezi toată discuția)
Pot sa pun link direct sau nu ? care-i logica ? koxinus koxinus Buna ziua ! Am un anunt (oferta) plasat pe un site de licitatii romanesc (ocazional cunoscut ).Politica acestuia: afli numarul de telefon, e-mail al ... (vezi toată discuția)
Drept de autor - fotografie personala utilizata comercial black_00 black_00 Salut, Recent am descoperit ca imi este folosita imaginea pe o coperta de carte a unui autor american. Cartea se poate gasi pe amazon: ... (vezi toată discuția)