avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Tatii, obligati sa stea o luna in CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Tatii, obligati sa stea o luna in CCC

Inteleg ca tatii sunt obligati sa stea o luna in CCC. Aceast lucru este obligatoriu la ambele variante de concediu ( atat 1 an, cat si 2 ani)?
Ne alegem noi luna? In situatia in care serviciul nu-i permite acest lucru, luna se pierede?
Eu urmeaza sa nasc chiar pe 1 martie si vreau sa stau acasa 2 ani. O sa trebuiasca sa ma intorc la servici pe 1 februarie 2014?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:59, 10 Ianuarie 2013
Trebuie luate pe rand toate situatiile prevazute in lege si nu numai cate un singur alineat .. astfel ca daca nu se solicita dreptul la concediul propriu de cel putin o luna, celuilalt parinte i se va reduce durata CCC, potrivit alin.1 teza a II-a a art.4 ind.1 din aceste norme de plicare a OUG nr.111/2010.

Alin 9 se refera la perioadele de suprapune a CCC, adica in cazul in care in timpul CCC1 se mai naste inca un copil ...
Se pare ca s-a renuntat la ideea ca tatal sa stea 1 luna in concediu crestere copil.....este corecta aceasta informatie?

Va multumesc!
Nu , prevederile legale mai sus citate sunt inca in vigoare ...
Off,
Unde ar trebui sa scriu , sau ce sa fac sa stiu exact, pentru ca sunt intr-o asemenea iar cei de la Primarie au zis ca nu mai este valabila.
Ce sa fac ca sa nu pierdem acea luna?....daca ramane tot sotia in crestere copil, am putea pierde indemnizatia.... ce e de facut?
1. Atata timp cat nu s-a modificat OUG 111/2010 nu se poate afirma ca nu mai este obligatoriu ca si celalat parinte sa intre, cel putin o luna, in CCC.

2. Deocamdata sunt in vigoare actualele prevederi ale OUG 111/2010 si trebuie sa le respectam pe acestea.

Alte discuții în legătură

Concediu pentru cresterea copilului - tata cfilip20 cfilip20 Buna ziua. Din Art. 11 OUG 111/2010 am inteles ca tata are dreptul la o luna de CCC, nu este obligatoriu, dar chiar daca nu isi ia aceasta luna de concediu, ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil tata claudialexe claudialexe Buna ziua.As dori sa stiu daca tatal mai este obligat sa-si ia luna de concediu crestere copil daca mama se intoarce mai devreme la munca.Si daca da ,puteti ... (vezi toată discuția)
Concediu ingrijire copil daniela-claudia daniela-claudia De ultima luna din concediul pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului poate beneficia tatal. Va rog sa-mi spuneti care sunt documentele pe care trebuie ... (vezi toată discuția)