avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz demisie

Eu lucrez in prezent, am primit o oferta de lucru importanta si nu pot sta in preaviz... iar seful meu nu este deacord si ma obliga sa stau in preaviz..As vrea sa stiu ce se poate intampla daca nu stau in preaviz? Cum poate sa imi incheie contractul de munca sau ce se poate intampla cu salariu pe care urmeaza sa-l iau?Care sunt drepturile si obligatiile mele dar ale angajatorului?
Ultima modificare: Luni, 20 Februarie 2012
ContSters242720, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:16, 20 Februarie 2012
Domnule Vasile!!! Eu va sugerez o solutie de risc!!! Daca noul loc de munca este mult mai bun, nu puteti sta in preaviz, seful nu este de acord cu incheierea de comun acord , atunci depuneti hartia de demisie cu numar de inregistrare s-atat! incepeti munca la celalalt serviciu!!! vechiul angajator nu are ce va face din punct de vedere al desfacerii contractului de munca! DE FAPT ASTA DORITI SA VA DESFACA CIM! Asta va face! Cum o va face nu va intereseaza ca nu mai exista carte de munca! ca sa fiti bagat in comisia de disciplina trebuie sa va citeze, op intreaga procedura, iar in timpul preavizului nu va avea suficient timp sa organizeze procedural judecata disciplinara a dvs.. Deci, SUCCES!!!!
Ultima modificare: Luni, 20 Februarie 2012
Dorel Dulau, Consilier juridic
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Daca va dati demisia si veti fi obligat sa efectuati preavizul , atunci angajatorul este îndreptăţit să dispună concedierea disciplinară a dvs, în cazul în care absentati de la serviciu.

2. Concedierea dvs se va putea face numai dupa o cercetare disciplinara prealabila, in caz contrar, decizia de concediere fiind lovita de nulitate absoluta.

3. Incercati sa depuneti o cerere pe incetare a raportului de munca cu acordul partilor - art.55 lit.b C.mun. In acst caz, nu se acorda preaviz.

4. De asemenea, daca va dati demisia angajatorul poate renunta total la efectuarea preavizului -art.81 alin.7 C.mun.-, fapt ce-l avantajeaza cu privire ca nu mai este obligat sa va plateasca salariul aferent perioadei de preaviz.

5. Salariul este obligat sa vi-l acode pana la data incetarii raportului de munca, indiferent de temeiul juridic al incetarii c.i.m.
Si daca dispune concedierea mea pe motive de indisciplina care sunt consecintele "vazute" la incheierea contractului de munca? Tot ce ma intereseaza sunt consecintele nerespectarii obligaiilor mele.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista nicio consecinta , in afara de concedierea disiplinara ... in viitor va puteti angaja la alt angajator chiar daca c.i.m. a incetat disciplinar.

De fapt, daca se analizeaza mai bine motivul dvs se poate observa ca nu ati savarsit o fapta grava , ci doar ca nu ati dorit sa stati in reaviz intrucat trebuia sa incepeti activitatea la noul angajator ...
In cererea de demisie voi preciza ca nu pot sta in preaviz si voi specifica si motivul? Ar putea sa nu imi aprobe demisia?

Alte discuții în legătură

Demisie ..verbala Valias Valias Buna seara, prietenul meu este angajat de 2 luni cu contract pe perioada nedeterminata la o firma, conditiile sunt exagerat de proaste, si in urma cu doua ... (vezi toată discuția)
Demisie octaviana_26 octaviana_26 lucrez intr-un supermarket si intentionez sa plec. vreau sa ii anunt. pot pleca doar dandu-mi demisia? sau cat trebuie sa mai stau? daca imi dau demisia azi si ... (vezi toată discuția)
Perioada de preaviz mireille0618 mireille0618 Buna ziua. Doresc sa-mi dau demisia cu acordul partilor, \"la zi\" cum se spune, fara a mai sta in perioada de preaviz, dar angajatorii nu sunt de acord. Ce se ... (vezi toată discuția)