buna am si eu o rugaminte ...mamei mele cei de la comisie iau taiat pensia pe caz de boala deoarece spun ca doar cei care sunt nebuni pot beneficia de pensie de boala este adevarat??? ea a fst operata de hernie de disc cervicala, are probleme cu tensiunea , si vederea i se ingusteaza , as vrea sa stiu daca face contestatie exista posibilitatea sa isi recapete pensia ?????:(:(:(:(:(:help:
Inteleg din mesajul dvs. ca cei de la cabinetul de expertiza medicala au constatat ca mama dvs. si-ar fi recuperat capacitatea de munca si ca au emis o decizie in acest sens. Aceasta decizie poate fi contestata in termen de 30 de zile de la comunicare, iar contestatia o depuneti la cabinetul de expertiza medicala care a emis decizia.
Decizia emisa in solutionarea acestei contestatii poate fi atacata la tribunal, potrivit art. 71, alin. (9) coroborat cu art. 78, alin. (6) din Legea nr. 263/2010. Contestatia trebuie sa fie insotita de orice documente medicale din care sa rezulte ca decizia medicului expert al asigurarilor sociale este o decizie gresita. Nu va poate garanta nimeni castigarea litigiului, insa cu certitudine mama nu are cum sa castige daca nu face primul pas: contestarea deciziei medicale.
Buna ziua!Ma numesc Ciprian Toma si am o intrebare referitor la decizia medicala asupra capacitatii de munca.Eu am Distrofie Musculara Progresiva fiind de gradul I grav si am lucrat 9 ani chiar daca sunt in fotoliu rulant. In 2017 m-am pensionat si nu mi-au dat definitiv, a fost cu revizuire in anul 2020.02.04....Acum, adica astazi sa prezentat mama cu actele sa le depuna si dupa mi-a dat iar pe 3 ani...la capacitatea de munca este scris "Pierduta in totalitate + capacitatea de autoingrijire" Boala care o am este o boala incurabila si care progreseaza , nu-i o problema de sanatate care sa se poata recupera medical cum se poate la alte boli.
Ce sa fac?Cum sa procedez, pentru-ca si asa imi e destul de dificil sa merg pe la usile lor sa nu mai spun ca nu au lift sau alte accesibilizari in cladiri.Va rog sa-mi scrie-ti la adresa de e-mail cypryus79cypryus@yahoo.com
Va multumesc!