avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie de invaliditate

Sotul meu a fost chemat la comisia de expertiza a capacitatii de munca Bucuresti ,fiind pensionat pe caz de boala in 15 ianuarie 2016 in gradul 2 de invaliditate , in urma investigatiilor superficiale i-a fost taiata pensia cu specificatia ca este apt de munca . El are 2 hernii de disc cervicale ,o hd lombara partea stanga si in partea dreapta a fost operat in data de 27 aprilie 2015 .Cu toate documentele in fata medicul a zis ca cervical nu are nimic si culmea pe iesirea din spital de la institut scrie ca a fost operat in anul 2010 partea stanga ,deci ei l-au operat pe hartie spunand ca nu mai are nimic la coloana . Ce putem sa facem pe viitor ,decizia este din data de 27 aprilie 2017 ,unde se depune contestatia ,va multumesc si astept raspuns!
Cel mai recent răspuns: costi58 , utilizator 11:34, 8 Mai 2017
Legea 263/2010

Articolul 71

(5) Decizia medicala prevazuta la alin. (3) se emite in termen de 45 de zile de la data inregistrarii cererii si se comunica in termen de 5 zile de la emitere. In situatiile prevazute la alin. (4) , termenul de emitere a deciziei medicale se prelungeste corespunzator.
(6) Decizia medicala asupra capacitatii de munca poate fi contestata, in termen de 30 de zile de la comunicare, la comisiile medicale de contestatii sau la comisiile centrale de expertiza medico-militara ale Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Administratiei si Internelor si Serviciului Roman de Informatii, dupa caz.
(7) Comisiile medicale de contestatii functioneaza in cadrul centrelor regionale de expertiza medicala a capacitatii de munca si Institutului National de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca.
(8) Contestatia prevazuta la alin. (6) se solutioneaza in termen de 45 de zile de la inregistrare. Decizia emisa in solutionarea contestatiei se comunica in termen de 5 zile de la data solutionarii.
(9) Deciziile comisiilor medicale de contestatii si ale comisiilor centrale de expertiza medico-militara ale Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Administratiei si Internelor si Serviciului Roman de Informatii date in solutionarea contestatiilor prevazute la alin. (8) pot fi atacate la instantele judecatoresti competente in termen de 30 de zile de la comunicare.
(10) Deciziile medicale asupra capacitatii de munca, precum si deciziile prevazute la alin. (9) necontestate in termen raman definitive.
Buna seara . As vrea sa imi raspunda cineva care sa mai confruntat cu un caz asemanator . Daca a facut contestatie si a avut castig de cauza . Multumesc !
Buna ziua,

Ma aflu oarecum intr-o situatie asemanatoare. Am fost declarat apt de munca de INEMRCM (capacitate pierduta de 40%). Am facut contestatie la Comisia medicala de contestatii (Iasi) unde mi s-a raspuns negativ, apoi am urmat pasul de a ataca in instanta aceasta ultima decizie, am depus plangere la sectie contencios administrativ. Acum am primit o intampinare la care trebuie sa raspund si sunt nelamurit ce am gresit in formularea cererii mele. As avea doua aspecte de lamurit:
1)Care este instanta judecatoreasca competenta in astfel de cazuri? (din intampinare inteleg ca a fost inregistrata la Sectia II Civila si ar fi trebuit inregistrata la Sectia I civila).
2)Pe cine ar trebui sa dau in judecata? Eu am actionat in judecata Comisia medicala de contestatii prin persoanele care au parafat decizia iar in intampinare se specifica faptul ca aceasta comisie nu are personalitate juridica si nu functioneaza in subordinea CJP Iasi. In final mi se cere sa precizez o alta institutie cu care sa ma judec si fata de care Comisa de contestatii are obligatie de reprezentare.
Buna ziua De la ce comisie ati primit decizia cu precizarea cs sunteti apt de munca ,de la INEMRCM Bucurestii s-au Iasi .Am inteles ca ati depus contestatia la Iasi si v-a venit negativ ,dupa cat timp de la contestatie ati primit raspuns ? Sotul meu a fost chemat la Bucuresti si tot acolo am depus contestatia in data de 3 mai 2017 ,acum asteptam sa il cheme din nou la INEMRCM Bucuresti pentru o noua evaluare in urma contestatiei depusa .
La Bucuresti s-au facut investigatii iar decizia mi-a fost inmanata la Iasi unde am fost chemat la aproximativ 4 saptamani de la data la care am fost la Bucuresti. Contestatie am facut la Iasi, la comisia medicala de contestatii. Aceasta din urma a emis o decizie cu o nota in subsol ca poate fi contestata in instanta in termen de 30 de zile. Asta am si facut doar ca ei mi-au trimis intampinare ca nu au personalitate juridica si mi se cere sa precizez alta entitate cu care sa ma judec. Eu intrebam de ce alta cand ei sunt cei ce au emis decizia cu precizarea ca poate fi contestata in tribunal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate marianalilica marianalilica Buna ziua, mama mea a fost pensionata de invaliditate din anul 1998, gr.II. In noiembrie 2010 i s-a schimbat incadrare in gr III cu drep de munca 4 ore. ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie capacitate in munca costi58 costi58 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati sa inteleg o intampinare primita de la Judecatorie intr-un proces intentat de mine, o contestatie a deciziei de neincadrare ... (vezi toată discuția)
Suspendarea pensiei de invaliditate- atac in instanta orhideea2 orhideea2 Buna ziua. Revin in forum, iar cu intrebari legate de suspendarea pensiei de invaliditate. Comisia de expertiza a emis din nou decizia de suspendare a pensiei ... (vezi toată discuția)