Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati sa inteleg o intampinare primita de la Judecatorie intr-un proces intentat de mine, o contestatie a deciziei de neincadrare in grad de invaliditate. Pe scurt, lucrurile stau cam asa:
- Am depus dosar de pensionare si incadrare in grad de invaliditate la Iasi.
-Am fost chemat la Bucuresti la INEMRCM unde am fost evaluat si nu am fost incadrat in grad de invaliditate, au decis ca am pierduta capacitatea de munca doar 40%.
- Am facut contestatie la Comisia medicala de contestatii (Iasi) unde mi s-a raspuns negativ.
-Am contestat aceasta decizie la Tribunalul Iasi, am depus plangere la sectie contencios administrativ impotriva Comisiei medicale de contestatii prin persoanele care au parafat decizia.
Acum am primit o intampinare la care trebuie sa raspund si sunt nelamurit ce am gresit in formularea cererii mele. As avea doua aspecte de lamurit:
1)Care este instanta judecatoreasca competenta in astfel de cazuri? (din intampinare inteleg ca a fost inregistrata la Sectia II Civila si ar fi trebuit inregistrata la Sectia I civila).
2)Pe cine ar trebui sa dau in judecata? Eu am actionat in judecata Comisia medicala de contestatii prin persoanele care au parafat decizia iar in intampinare se specifica faptul ca aceasta comisie nu are personalitate juridica si nu functioneaza in subordinea CJP Iasi. In final mi se cere sa precizez o alta institutie cu care sa ma judec si fata de care Comisa de contestatii are obligatie de reprezentare.
In cele din urma dosarul a fost mutat la Sectia I civila si s-a judecat iar cererea mea a fost respinsa pe motivul: lipsa capacitatii de folosintă a intimatei Comisia Medicala de Contestatii.
Acum as avea ca solutie contestarea cu curtea de Apel dar va rog sa ma sfatuiti ce ar trebui sa fac, ce pot cere in aceasta contestatie? Pot cere schimbarea Intimatei ca fiind Casa Judeteana de pensii?