avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Lucrare licenta dreptul familiei: divortul
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Lucrare licenta dreptul familiei: divortul

buna ziua. am rugamintea, daca ma poate ajuta cineva cu o sugestie, pentru cuprinsul lucrarii de licenta la dreptul familiei cu tema ''divortul- comparatie intre vechiul cod si noile reglementari din codul civil''. orice alte detalii mi-ar fi de mare ajutor si va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: osanu.andreea , utilizator 22:23, 26 Martie 2012
Pai singura sugestie este sa luati dvs. legislatia veche si cea noua si sa comparati fiecare articol in parte, fiecare problematica.
Ca si sugestii comparative: logodna - element de noutate in noul cod civil; regimul matrimonial; regimul separatiei de bunuri; regimul comunitatii conventionale; desfacerea casatoriei - foarte importanta si sugestiva ca si comparatie intre vechea si noua legislatie atat din punct de vedere al procedurii, cat si al efectelor.
Succes!
interesant ar fi si abordarea divortului la notar, mai ales ca dupa noul cod civil se poae face si cu minori, inainte facandu-se doar fara copiii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferente intre codurile civile romanesti simonacioba simonacioba Buna.Incerc de ceva timp sa gasesc raspuns la o intrebare: ce anume va fi reglementat diferit in noul cod civil? am de facut lucrarea de diploma pe drepturi ... (vezi toată discuția)
Rendez-vous juridic cu noul cod civil (despre legea civilã ºi despre familie) ContSters77883 ContSters77883 După ce am făcut cunoştinţă cu noul Cod Penal (care a fost priorizat probabil datorite faptului, că sunt leneş), m-am apucat să citest şi noul Cod ... (vezi toată discuția)
Important: momentul modificarii regimului nostru matrimonial? Adrian Serban Adrian Serban O intrebare foarte importanta nu numai pentru mine: cand este plauzibil sa intre in vigoare Noul Cod Civil? Da, stiu ca Noul Cod Civil intra in vigoare la ... (vezi toată discuția)