Am primit saptamana trecuta o somatie prin care mi se cere sa platesc aprox. 9000 ron (90 mil lei vechi) reprezentand impozite aferente salariului (~5000ron) neachitate si penalizari (~4000 ron).
In 2002 am inceput sa lucrez ca reprezentant Avon si mi-am facut PFA.
O colega mi-a recomandat sa-mi fac si carte de munca si sa platesc impozitele la stat... in felul asta putand acumula vechime.
Am depus o parte din actele pentru a face cartea de munca, mai putin o adeverinta de student pe care mi-o cereau, dar pe care pana la urma nu am mai dus-o. Am crezut ca nu s-a mai facut nimic.
Am fost la casa de pensii unde mi-au spus ca figurez in evidentele lor ca trebuind sa platesc impozite.
Le-am spus ca din 2005 sunt angajata cu carte de munca... si au spus ca in acest caz trebuie sa platesc "doar" vreo 5000 ron.
Ce pot sa fac in acesta situatie? Mi se pare absurd si abuziv sa mi se ceara sa platesc la 6 ani dupa ce am facut acea cerere. De ce nu am fost anuntata intre timp?
Daca aveti nevoie de mai multe informatii va rog sa-mi spuneti. As putea sa fac ceva pentru a scapa de plata acestor taxe ?
Casa de pensii nu are de-a face cu toate retinerile din salarii .... ei va pot soma sa platiti numai CAS-ul aferent contractului de asigurare incheiat cu ei .
Cred ca este vorba despre CAS asa cum spunea si d-ul Elis.
Nu stiu daca ai incheiat un contract cu Casa de Pensii sau ai facut doar o cerere de asigurare sau cam asa ceva.
Daca a fost incheiat un contract, atunci acesta se reziliaza automat dupa un termen de neplata.
Daca a fost facuta o cerere de asigurare, nu stiu sigur daca aceasta este denumirea corecta, atunci obligatia de plata ramane in continuare pana la data la care se face din nou o cerere ( exista formular tipizat la Casa de Pensii ) prin care se cere incetarea sau suspendarea acelei prime cereri si deci automat si incetarea platii contributiei. Incearca sa faci cererea acuma in care sa specifici ca doresti incetarea cu data de 2002, sincer nu stiu daca se poate asta dar merita incercat. Ii explici persoanei de acolo ca nu ai stiut ca trebuie sa platesti dat fiind faptul ca nu te-ai reintors cu aceea adeverinta.
Va rog sa-mi spuneti daca:
1. Ati beneficiat de pensie de urmas (este obligatorie prezentarea, anual, a adeverintei care atesta ca studiati);
2. Ati incheiat cu Casa de Pensii un contract de asigurare?
Va multumesc!
Pfa cod caen 7022
adnarn
Buna ziua!
Am un PFA cod caen 7022, coordonator avon, am contract de colaborare cu Avon. Realizez venituri din aceasta activitate pt. care platesc impozit. ... (vezi toată discuția)