1+2+5=8 asadar total 1428 dar in sfarsit doamna Elga
pe mine m-ati dat peste cap.
Administratorul nostru tocmai a fost la anaf Ilfov si a platit tot dar ca la un contract de normal de munca.
Daca este asa insemna ca sunt mai scumpe taxele la un contract de mandat decat la un contract de munca normal.
La un contract normal 1389 si la unul de mandat 1428 adica cu 39 lei si nu beneficiaza de somaj si nici alte facilitati.
Inteleg din calcule ca nu ar beneficia de deducerea personala??
Am gasit si eu pe salaria un calculator asemanator dar am mai citit prin codul fiscal si eu inteleg ca cei cu contrcat de mandat beneficiaza de deducere personala.
CAP. 3
Venituri din salarii
ART. 55 Definirea veniturilor din salarii
2) Regulile de impunere proprii veniturilor din salarii se aplică şi următoarelor tipuri de venituri, considerate asimilate salariilor:
a) indemnizaţiile din activităţi desfăşurate ca urmare a unei funcţii de demnitate publică, stabilite potrivit legii;
b) indemnizaţii din activităţi desfăşurate ca urmare a unei funcţii alese în cadrul persoanelor juridice fără scop patrimonial;
c) c) drepturile de soldă lunară, indemnizaţiile, primele, premiile, sporurile şi alte drepturi ale personalului militar, acordate potrivit legii;
d) indemnizaţia lunară brută, precum şi suma din profitul net, cuvenite administratorilor la companii/societăţi naţionale, societăţi comerciale la care statul sau o autoritate a administraţiei publice locale este acţionar majoritar, precum şi la regiile autonome;
d^1) remuneraţia obţinută de directori în baza unui contract de mandat conform prevederilor legii societăţilor comerciale;
d^2) remuneraţia primită de preşedintele asociaţiei de proprietari sau de alte persoane, în baza contractului de mandat, potrivit legii privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari;
Da-ti click pe link si va va duce exact la articolul 55 si 56 cel cu deducerea dar asteptati citeva secunde
[ link extern ]
O sa incerc sa ajung maine la anaf poate imi calculeaza cineva ca sunt in ceata.