avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cine acorda ajutorul de deces in cazul in care ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cine acorda ajutorul de deces in cazul in care persoana decedata nu era nici pensionar, nici angajat?

Va rog sa ma ajutati , cui sa ma adresez pentru ajutorul de deces, nefiind incadrati sau pensionari nici eu nici decedatul, ci am platit asigurare de sanatate , pentru a fi asigurati medical, asigurare pe numele decedarului, eu sotia in viata fiind coasigurat medical.Ma adresez la casa de sanatate?Sau in alta parte?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:10, 20 Februarie 2012
1. Conform Legii 263/2010 daca dcedatul nu era asigurat la pensie (adica salariat, pensionar sau avea contract de asigurare cu Casa de Pensii) nu poate beneficia de ajutor de deces.

2. In acest caz va dresati Primariei de care apartinea decedatul, cu domiciliul, poate va acorda un ajutor de inmormantare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutorul de deces NICOLAESANDU NICOLAESANDU socrul meu de decedat de curand nefiind pensionar sau salariat la data decesului. Sotia acestuia este salariata. Am citit in legea pensiilor ca se acorda un ... (vezi toată discuția)
Ajutor de inmormantare acordat fratelui decedatului andreea_dede andreea_dede Buna ziua! Va multumesc de la bun inceput pentru orice sfat sau recomandare pe care mi-o puteti oferi! [i]Povestea este urmatoarea:[/i] In luna iulie 2012 ... (vezi toată discuția)
Acordare ajutor de deces damy888 damy888 Buna ziua. Soacra mea neabvant niciun venit a fost coasigurat la sotia mea la serviciu iar acum cateva zile a decedat. Conform legii nr. 19/2000, capitolul V ... (vezi toată discuția)