avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... scutire taxa inmatriculare auto persoana cu handicap ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

scutire taxa inmatriculare auto persoana cu handicap grav

am vazut in lege ca este scutita persoana cu handicap grav in cazul masinii modificate pentru handicapul suferit dar handicapul meu nu este de natura care sa necesite o modificare a masinii. in cazul acesta nu este posibila scutirea, chiar daca handicapul exista?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:48, 20 Februarie 2012
Teoretic art 26 din L nr 448/2006 prevede acordarea facilitatii de scutire a platii taxe/
impozite auto detinut de persoana cu dizabilitati
Practic exista conditii stricte legal prevazute in care se poate aprecia ca vehiculul este adaptat dizabilitatii cu care este inregistrat eventualul solicitant
Sunt foarte multe cazuri,inclusiv de persoane cu dizabilitati locomotorii care desi detin vehicul cu adaptare tehnica omologata,nu pot beneficia de facilitatea fiscala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana cu handicap accentuat axellcom axellcom Buna ziua. O ruda are certificat de handicap accentuat (stoma). Intrebarea este daca este scutit de la taxa auto pentru o masina care o aduce . In lege zice ca ... (vezi toată discuția)
Transcrierea unui automobil cu taxa neplatita. Hevesiiosif Hevesiiosif Buna ziua. Sunt persoana cu handicap grav,doresc sa achizitionez un autoturism inmatriculat in tara fara plata taxei,fiind inmatriculat de catre o persoana cu ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit cernatlarisa cernatlarisa Doresc sa știu dacă: 1. Conform Legii 193/2015 pt.modificarea Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap - ... (vezi toată discuția)