avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Redobandirea permisului dupa suspendarea dreptului de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Redobandirea permisului dupa suspendarea dreptului de a conduce

Buna seara, sunt nou pe forum si cu ocazia asta as vrea sa felicit acesti oameni pentru initiativa si tot ce tine de acest forum

Cu o problema apelez la dumeanvoastra:

Am avut permis suspendat 60 de zile ( o neacoradre de prioritate cu doua zgarieturi , cu celalalt sofer cazut din cer nevrand sa de intelegem amiabil =>> mers la politie =>> permis suspendat mie 30 de zile conraventia +30 accidentul=60)
Nu am putut beneficia de reducerea la 30 de zile pentru ca in urma cu 1 an si 11 luni(mai aveam o luna pana la doi ani ca sa pot beneficia) am mai avut suspendat 30 de zile....

Pe 24 februarie imi expira perioda.. asta insemnand la ora 12 noaptea dar samabta nu lucreza nimeni ... rezultand ca politia rutiera mi-a retinut dreptul de a conduce pe o perioada de 62 de zile :D

Nu ma deranjeaza foarte tare cele doua zile ca este week-end , dar este o chestie psihica ...

Se poate face ceva , ca stiu ca permisul se restituie doar daca ai dovada si semnezi intr-un registru... asta ca sa stie si ceilalti pe viitor sau sa facem ceva sa creeam un precedent...

Va multumesc foarte mult
Ultima modificare: Luni, 20 Februarie 2012
urduban, utilizator
Cel mai recent răspuns: urduban , utilizator 21:07, 24 Februarie 2012
Motivul iritarii dvs. este ...?

Stiu ca nu va place raspunsul meu, insa ati dorit un raspuns. V-am explicat cum se calculeaza acest termen si mi-am exprimat o parere, totul cu trimitere la prevederile legale in vigoare. Modul in care calculeaza politistul acest termen este o alta discutie si va doresc sa aveti permisul inapoi cat mai repede. Eu nu am cum sa am supar daca politistul va calcula altfel termenul. Din nefericire am intalnit juristi cu pretentii care nu disting intre termenele calculate pe zile libere si cele calculate pe zile calendaristice, adica nu disting intre sistemul exclusiv si sistemul intermediar. Succes!
va multumesc foarte mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termenele in contencios administrativ dorae dorae Imi poate spune cineva cum se calculeaza termenele in contencios: pe zile calendaristice sau pe zile lucratoare (conf CPC)? As avea nevoi si de un text care ... (vezi toată discuția)
Calendar juridic... Tiberiu Lazar Tiberiu Lazar la un termen de o luna pentru contestatie ( de ex. ), cate zile calendaristice se calculeaza ? multumesc/ (vezi toată discuția)
Examen redobandire permis! mar1us mar1us In urma cu cateva luni am dat intr-un radar cu 104 km, pe data de 30.10.2009 am dus permisul la miliţie, dupa 2 zile am dat examenul pt reducere, pe spatele ... (vezi toată discuția)