avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului?

buna ziua,
vreau si eu sa stiu daca primesc indemnizatie pt crestere copil daca mi-a incetat ctr individul de munca in baza art 56 al 1 litera i cu data de 5.01.2012, iar cu data de 10.03.2012 ma voi angaja tot pe perioada determinata de catre acelasi patron.mentionez ca voi naste in septembrie 2012.
Cel mai recent răspuns: gabitza-roscata , utilizator 12:42, 21 Februarie 2012
Daca luna februarie este complet neacoperita de venituri supuse impozitarii nu veti beneficia.
Daca veti naste in sept.2012, atunci perioada de referinta este sept.2011 - sept.2012 , perioada in care trebuie sa aveti realizate venituri supuse impozitului pe venit ...

Temeiul de drept al incetarii c.i.m. va dadea posibilitatea de a intra in somaj ... astfel incat perioada cuprinsa intre 05.01.2012 - 10.03.2012 era acoperita de aceasta situatie.

Potrivit art.2 alin.5 din OUG nr.111/2010, in calculul celor 12 luni se ia in considerare si perioada in care ati beneficiat de indemnizatia de somaj ...

In perioada 05.01.2012 - 10.03.2012 ce statut ati avut?
eu am gasit aceasta info la legea 111/2011 cum ca in cele 12 luni din naintea nasterii copilului in care trebuie sa realizezi venituri impozabile se incadreaza si pers ca re afla in sit asta cum sunt si eu:
j) se afla in perioada de 3 luni de la incetarea unui contract de munca pe durata determinata si inceperea unui alt contract de munca pe durata determinata, asa cum este aceastadefinita de Legea nr. 53/2003 — Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare;
nu mai este valabila aceasta info sau s-a modificat legislatia si nu mai este precizat acet lucru?
multumesc mult de tot,

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...
Este aplicabila acea prevedere, cum ca se iau in considerare la calculul celor 12 luni si perioada in care persoana :
...
j) se află în perioada de 3 luni de la încetarea unui contract de muncă pe durată determinată şi începerea unui alt contract de muncă pe durată determinată, aşa cum este aceasta definită de Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, cu modificările şi completările ulterioare;
...
in perioada 05.01 - 10.03.2012 casnica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil oanatatuta oanatatuta Buna ziua,as dori sa stiu daca beneficiez de indemnizatie crestere copil daca lucrez in invatamant pe perioada determinata .de exemplu:lucrez de la 15.09.2013 ... (vezi toată discuția)
Indemnizaþie pentru creºterea copilului ciprian82wbc ciprian82wbc sunt angajat din iunie 2011,voi deveni tatic cam pe 1 martie 2012,sotia nu lucreaza,pot beneficia de indemnizatie pt cresterea copilului,pina la 1 martie as ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil - 3 saptamani lipsa bogdanir bogdanir Buna ziua. Situatia este urmatoarea: sotia este insarcinata in luna 1-a. La 9 mai a incetat colaborarea cu fosta firma unde lucra de 2 ani si la 2 iunie a ... (vezi toată discuția)