1. Daca veti naste in februarie 2015 cele 12 luni eligibile pentru a beneficia de concediu crestere copil (CCC) si indemnizatia aferenta sunt martie 2014 - februarie 2015.
2. In aceste 12 luni trebuie sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).
3. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:
Art. 2
(1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia optional de urmatoarele drepturi:
a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, precum si de o indemnizatie lunara;
b) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, precum si de o indemnizatie lunara.
...
(5) Cele 12 luni prevazute la alin. (1) pot fi constituite integral si din perioadele in care persoanele s-au aflat in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:
a) au beneficiat de indemnizatie de somaj, stabilita conform legii, sau au realizat perioade de stagiu de cotizare in sistemul public de pensii, in conditiile prevazute de actele normative cu caracter special care reglementeaza concedierile colective;
b) s-au aflat in evidenta agentiilor judetene pentru ocuparea fortei de munca, respectiv a municipiului Bucuresti, in vederea acordarii indemnizatiei de somaj;
c) au beneficiat de concedii si de indemnizatii de asigurari sociale de sanatate prevazute de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 399/2006, cu modificarile si completarile ulterioare;
...
j) se afla in perioada de 3 luni de la incetarea unui contract de munca pe durata determinata si inceperea unui alt contract de munca pe durata determinata, asa cum este aceasta definita de Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare;
...
4. Un contract individual de munca (CIM) pe perioada determinata inceteaza de drept (art.56(1), lit.i) din Codul muncii) la data expirarii termenului pentru are a fost incheiat, indiferent de situatia in care va aflati la acea data.
5. In cazul dvs. aveti doua posibilitati:
a) - Sa va inregistrati la Agentia de Somaj (daca indepliniti conditiile) imediat dupa incetarea CIM si aceasta perioada este eligibila pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.
- In septembrie 2014 cand veti incheia un alt CIM se va suspenda plata indemnizatiei de somaj care se va relua, de unde a ramas, dupa ce inceteaza CIM.
- In aceasta situatie va incadrati in art.2(5), lit.a), aratat mai sus.
b) - Daca nu va inegistrati la Agentia de Somaj si aveti siguranta incheierii unui CIM pe perioada determinata atunci va incadrati in art2(5), lit.j), aratat mai sus, si veti benficia de indemnizatie pentru CCC.