avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am fost amendat pentru lipsa rovinietei, insa masina ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am fost amendat pentru lipsa rovinietei, insa masina nu mai era a mea

Buna seara!

Am o nelamurire privind o amenda pentru rovinieta primita de la CNADR. Eu am vandut masina, cu rovinieta valabila, iar amenda este chiar pentru ziua urmatoare si pentru ca nu avea rovinieta. Cum se poate anula amenda avand in vedere ca nu mai era masina mea? Doar in instanta sau mai exista si vreo alta metoda?
In plus, amenda a venit la vechea mea adresa din sectorul 6, iar eu m-am mutat de vreo 2 ani in sectorul 2, inclusiv la administratia financiara (am radiat masina de la sect. 6 si am trecut-o in 2). Ce pot face?

Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Tonia30 , utilizator 21:47, 20 Februarie 2012
Actiune in instanta pentru contestatie pv. contraventie.
Multumesc. Ar fi trei motive de contestare, din cate inteleg.

1. Vandusem masina anterior, avand contract de vanzare si certificat de radiere de la circa financiara
2. cele doua instiintari de plata (ambele pentru rovinieta de la CNADNR, la interval de 8 zile "contraventiile") au venit pe fosta mea adresa iar masina era radiata din sectorul respectiv si trecuta pe noua adresa de 6 luni
3. una dintre amenzi a fost pt 13 august iar instiintarea e pe 20 februarie, deci la 6 luni si cateva zile.

Astazi 20 februarie am primit instiintarile CNADR, in cat timp si la ce sector trebuie sa deschid proces (fosta adresa, unde au venit instiintarile desi masina era mutata de 6 luni sau un tribunal din noul sector = sector 2)?

multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda multipla pentru lipsa rovinieta iulia_ iulia_ Am primit in luna mai a.c. o instiintare de plata unei amenzi contraventionale cu privire la o contraventie la art 8 alin 1 din OG 15/2002 privind aplicarea ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta pe o firma radiata ArcadieAldea ArcadieAldea Buna ziua, Am urmatorul caz: In ianuarie 2013 societatea in care eram administrator a vandut un automobil catre o persoana fizica. Dupa vanzare, s-a ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta Constantin8318 Constantin8318 Buna ziua!! Astazi am primit un plic ce contine o amenda de rovinieta neplatita la o masina pe care am vanduto in decembrie anul trecut!! Mentionez ca detin ... (vezi toată discuția)