avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Promovarea personalului contractual
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Promovarea personalului contractual

Sunt incadrata, prin concurs, pe functia de analist programator IA - studii medii din 31.01.2006, anterior ocupand functia de operator date I din 1997-2006.
In iulie 2008 am absolvit Facultatea de Matematica - Informatica, Specializarea Informatica, durata studiilor de 4 ani.
Institutia la care sunt angajata a facut adresa catre minister si a primit aprobare pentru transformarea postului in analist programator IA - studii superioare. Fac precizarea ca aceasta situatie a fost analizata si in Consiliul de administratie al unitatii unde s-a aprobat in unanimitate transformarea postului in gradul profesional IA si s-a emis o decizie a conducatorului unitatii, conform prevederilor art. 7(2) si 8 din OG nr. 10/2008 specificandu-se asigurarea unei cresteri cu pana la 20% a salariului de baza avut.
Ulterior, de la compartimentul contabilitate se refuza punerea in aplicare a acestei decizii si acordarea vizei de control preventiv pe statul de functii si statul de plata pe motivul ca trecerea se poate face doar pe analist programator II.
Va rog sa ma ajutati printr-un raspuns din care sa inteleg daca este legal refuzul, iar daca da, care este BAZA LEGALA ? Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: putica , utilizator 19:35, 11 Noiembrie 2008
Refuzul compartimentului Contabilitate de a pune in aplicare o decizie a conducatorului unitatii (bazata pe aprobarea data de CA si minister) nu este legala.
Vi s-a justificat care e baza legala a nepunerii in aplicare a deciziei?
Adresati-va conducerii unitatii si solicitati punerea in aplicare a deciziei sale.
Ultima modificare: Luni, 10 Noiembrie 2008
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Depuneti o sesizare la conducerea unitatii si dupa expirarea termenului de 30 de zile in care trebuie sa va dea un raspuns si in functie de raspunsul dat va puteti adresa intantei de judecata sau Ministerului de resort.
Multumesc pentru bunavointa dvs de a-mi raspunde.
NU mi-au motivat nicicum refuzul. Contabilul sef acorda viza de control preventiv si refuza acest lucru, fara sa motiveze cu art. dintr-o anumita lege acest lucru.
Eu, din art. 8 al OG nr.10/2008, nu am inteles clar respectiva formulare "se incadreaza la gradul profesional corespunzator studuiilor absolvite".
Daca am fost la treapta profesionala IA - conform studiilor medii, in competenta cui revine stabilirea "gradului profesional" - al studiilor dobandite?
Aprobarile CA si minister nu sunt oare suficiente?
Compartimentul salarizare doreste sa puna in aplicare decizia. Nu stiu ce implicatii poate avea refuzul vizei de control preventiv?
Daca in urma verificarii se constata ca operatiunile nu intrunesc conditiile de legalitate, regularitate si, dupa caz, de incadrare in limitele si destinatia creditelor bugetare si/sau de angajament, persoanele desemnate cu exercitarea controlului financiar preventiv vor refuza motivat, in scris, acordarea vizei de control financiar preventiv (anexa nr. 4 la prezentele norme metodologice) consemnand acest fapt in Registrul privind operatiunile prezentate la viza de control financiar preventiv.
Refuzul de viza, insotit de actele justificative semnificative, va fi adus la cunostinta conducatorului entitatii publice, iar celelalte documente se vor restitui, sub semnatura, compartimentelor de specialitate care au initiat operatiunea.
Operatiunile refuzate la viza se pot efectua pe propria raspundere a conducatorului entitatii publice.
Baza legala = ART. 8 din O.G. nr. 10/2008: "Absolvenţii învăţământului superior de lungă sau de scurtă durată care la data trecerii pe funcţia corespunzătoare studiilor absolvite erau încadraţi pe funcţii cu nivel de studii inferior, specifice domeniului în care au absolvit studiile universitare, se încadrează la gradul profesional corespunzător studiilor absolvite, la care se asigură o creştere cu până la 20% a salariului de bază avut."

Viitoarea functie o stim: Analist programator (S)

O.G. nr. 10/2008 - Anexa V/1 b
V. Unităţi de informatică
Salarii de bază pentru funcţiile de specialitate
a) Funcţii de execuţie pe grade profesionale

Stabilire grad profesional:

Analist programator (M) – salariu maxim la 01.10.2008 = 989

Analist programator II (S) la 01.10.2008 Min = 788 Max= 1.224

Pe cand

Analist programator IA (S) la 01.10.2008 Min = 840 Max= 1.441


Crestere maxima ce se poate acorda = 989+(989x20%)=1186,8=1187 care se incadreaza in maxim grila de la analist programator II (S).

Cred ca normal era sa se aprobe transformarea postului in analist programator (S), urmand ca gradul sa se stabileasca in functie de punctajul obtinut la examenul de promovare, fara sa depaseasca cresterea de 20% adica cel mult Analist programator II (S).

Conta 1 RU 0 :(

Alte discuții în legătură

Trecere de pe studii medii pe studii superioare okidoki_99 okidoki_99 M-am angajat in 1997 intr-o institutie sanitara (spital clinic judetean) pe post de analist programator ajutor (studii medii, [b]desi aveam studii ... (vezi toată discuția)
Promovare din studii medii in studii superioare nicco nicco Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti si mie daca promovarea mea a fost corecta din studii medii in studii superioare dupa terminarea facultatii MFC specialiazrea ... (vezi toată discuția)
Stabilire salariu de baza elenae elenae Buna ziua am o intrebare in anul 2008 am terminat studiile superioare, in martie 2009 mi s-a aprobat transformarea postului din analist programator ajutor in ... (vezi toată discuția)