avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... trecere de pe studii medii pe studii superioare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

trecere de pe studii medii pe studii superioare

M-am angajat in 1997 intr-o institutie sanitara (spital clinic judetean) pe post de analist programator ajutor (studii medii, desi aveam studii superioare) pt ca nu erau atunci posturi de studii superioare disponibile. In martie 2007 am dat concurs pe post de studii superioare - ca analist programator. Am fost promovata pe postul de analist programator debutant, desi aveam 10 ani vechime in meserie si faceam exact aceleasi lucrari care le facusem si cind eram incadrata pe studii medii. Intrebarea mea este daca nu se putea echivala cumva incadrrea pe o alta treapta superioara (analist III sau II ) avind invedere ca am lucrat in aceeasi specializare, cu aceleasi lucrari si pe acelasi post . Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: okidoki_99 , utilizator 17:15, 6 Septembrie 2009
In momentul in care ati fost promovata pe postul de analist programator cu studii superioare, este normal ca ati fost incadrata ca debutant. Nu are importanta ca de 10 ani faceati acelasi lucru, deoarece in acea perioada erati analist programator ajutor, cu studii medii, pe cand acum sunteti analist programator debutant, cu studii superioare. Cei 10 ani anteriori, cat ati lucrat in aceeasi specializare, cu aceleasi lucrari si pe acelasi post constituie numai vechime in munca. Daca postul pe care-l ocupati acum a fost transformat din cel pe care-l ocupati anterior, trebuie sa vi se acorde o crestere a salariului cu maxim 20%.( OUG 123/2003, art. 8)
In momentul in care mi s-a transformat postul in cel de studii superioare, pe sudii medii eu aveam grila 640 si cind m-au trevut pe studii superioare ca debutant am plecat cu o grila de 470, ca debutant. Deci mi s-a scazut salariu , nicidecum sa creasca. Apoi la 6 luni cind am iesit din debutant mi s-a marit si am ajuns la acelasi salariu pe care il aveam pe studii medii. Nu a fost nici o crestere cind am trecut pe studii superioare, dimpotriva. Este corect ?
Cititi OUG nr. 123 din 11 dec. 2003, privind cresterile salariale pentru personalul din sectorul bugetar, publicata in M.O. nr. 919/22.12.2003, unde art. 8 prevede urmatoarele: ,, Absolventii invatamantului superior de lunga sau de scurta durata, care la data trecerii pe functia corespunzatoare studiilor absolvite erau incadrati pe functii cu nivel de studii inferior, specifice domeniului in care au absolvit studiile universitare, se incadreaza la gradul profesional corespunzator studiilor absolvite, la care se asigura o crestere cu pana la 20% a salariului de baza avut". Deci...nu este corect!
Si in acest pot sa ii dau in judecata pentru recuperarea banilor ce mi se cuveneau, ma adresez Directiei Sanitare...sau cum trebuie sa procedez?
Va multumesc mult.
Nu are nicio legatura Directia Sanitara. Va adresati Instantei de judecata cu o cerere prin care solicitati obligarea unitatii la care lucrati la plata sumelor care vi se cuvin, de la data promovarii pe postul de analist programator cu studii superioare si pana in prezent. Solicitati plata sumei datorate, calculata la zi, tinandu-se cont de indicele de inflatie stabilit de BNR, precum si plata dobanzilor legale aferente acestei sume, calculate de asemenea in baza indicatorilor BNR. Va doresc succes! :)

Alte discuții în legătură

Promovarea personalului contractual floricel_2008 floricel_2008 Sunt incadrata, prin concurs, pe functia de analist programator IA - studii medii din 31.01.2006, anterior ocupand functia de operator date I din ... (vezi toată discuția)
Pot ocupa postul de inginer de sistem/analist programato in invatamant? elenae elenae Va rog sa ma lamuriti daca puteti in aceasta problema: sunt analist programator ajutor la un grup scolar mentionez ca am facut un curs de analist programator, ... (vezi toată discuția)
Studii superioare la buget camitv camitv Buna ziua, as dori sa stiu daca se poate transforma postul de ajutor analist programator in economist cu studii superioare si daca da as dori si legea ... (vezi toată discuția)