Buna ziua am o intrebare
in anul 2008 am terminat studiile superioare, in martie 2009 mi s-a aprobat transformarea postului din analist programator ajutor in analist, programator, inginer de sistem cu studii superioare conform OG 15 cu o marire salariu de pana la 20%
Cand am primit decizia din partea directiunii era specificata in ea urmatoarele:
Directorul numit in baza _____ avand in vedere adresa nr. emisa de ISJ prin care se aproba transformarea postului din analist programator ajutor in analist, programator, inginer de sistem cu studii superioare si a urmatoarelor: O.G. 15/2008, (art.7. alin (1), alin (2) şi alin (3)), OUG nr. 41/2009, H.G. nr. 281/1993, Legea 154/1998 anexa X precum şi H.G. nr. 749/1998 art. 16 alin (1), alin (2) şi alin (3) decide:
Art.1. Promovarea d-nei _____ pe postul de analist programator inginer de sistem gradatia IA începând cu data de 01.0932009, asigurand o crestere salarială de pană la 20% conform legislaţiei în vigoare.
Art.2. Evaluarea performanţelor profesionale individuale se va face peste 6 luni conform legislaţiei în vigoare.
Art.3. Serviciul secretariat va duce la îndeplinire prezenta decizie
Legea 154 anexa X abroga HG 281 in care era specificat ca promovarea se face la o vechime minima de 2 ani iar iar aceasta Lege 154 are ca metodologie de aplicare HG 749 care spune la art. 16 (1) Procedura de măsurare şi de evaluare a performantelor profesionale individuale este un proces continuu, coordonat de către compartimentul de gestiune a resurselor umane.
(2) Angajatorul va stabili, după primul an de aplicare a legii, momentul pentru măsurarea anuala a rezultatelor evaluării performantelor profesionale individuale. (3) Prevederile alin. (2) nu se aplica în următoarele situaţii:
a) persoanelor angajate ca debutanti, pentru care evaluarea se face după expirarea perioadei corespunzătoare stagiului de debutant; d) angajaţilor promovati într-o alta funcţie de execuţie sau într-o funcţie de conducere, precum şi celor angajaţi din afară unităţii, pentru care momentul de evaluare se stabileşte de conducerea fiecărei instituţii publice;
intrebarea mea in luna noiembrie am facut personal o cerere in care ceream evaluarea performantelor profesionale care conform deciziei trebuia sa se faca la 6 luni dar probabil din neglijenta sa nu spun poate rea vointa nu a avut loc in decembrie a fost aprobata cererea si a avut loc evaluarea performantelor individuale si salariul a fost stabilit in urma acestei evaluari la limita maxima de catre director dar contabila refuza acest lucru spunand ca nu poate face 2 promovari in acelasi an are dreptate sau nu eu nu consider 2 promovari ci in martie am trecut pe un post cu studii superioare fiind limitata de lege la o crestere salariala de 20%, fisa postului a fost completata cu activitati specifice postului de studii superioare iar conform HG 749/1998 evaluarea poate fi facuta atunci cand decide directorul si totusi din martie si pana in decembrie sunt chiar 9 luni
Va rog din suflet sa ma ajutati si sa-mi spuneti daca am acest drept sau daca contabila are dreptate
In cazul dvs, eu consider ca este vorba de o promovare pe o functie de executie corespunzatoare studiilor absolvite (in martie) si de o reevaluare a venitului salarial in cadrul aceleiasi functii si grad profesional, in urma evaluarii performantelor profesionale (in decembrie); asta nu inseamna ca s-au facut doua promovari, intrucat functia si gradul profesional au ramas aceleasi...s-a modificat doar salariul de baza aferent, stabilit intre limite, conform legislatiei in vigoare la acea data.
Mai am o intrebare daca pana la urma nu vrea si nu vrea contabila sa accepte incadrarea in limita maxima ma pot adresa instantei ca fiind acesta un litigiu de munca