Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in legatura cu urmatoarea problema: In iunie 2010 am cumparat o masina pe care am vrut s-o inscriu pe numele meu, dar din pacate acest lucru nu a fost posibil, deoarece fostul proprietar a avut datorii foarte mari la primarie, si nu i s-a eliberat Certificatul de atestare fiscala.
La vremea respectiva am fost deja la primaria de care apartin, si aici s-a trecut deja pe numele meu pe baza contractului de vanzare-cumparare, si am si achitat impozitul pe anul 2010 - mai exact pe cele 6 luni ramase - in valoare de 81 de lei (asta s-a intamplat inainte sa aflu ca nu ii dau certificatul respectiv fostului proprietar).
Acum, in 2012 m-am dus sa platesc impozitul restant pe 2011 (pe locuinta, salubritate... etc.) si am aflat ca datorez impozit si pe masina, desi nu s-a finalizat procesul de inscriere a masinii pe numele meu.
Asta inseamna ca fostul proprietar, daca nu i s-a eliberat certificatul de atestare fiscala, mai are masina pe numele sau, si datoreaza si el impozit pe masina, la fel cum datorez si eu.
Un singur bun, doi contribuabili?!?!?!
Deci, intrebarea: pot obtine de la primarie o adeverinta din care sa reiese faptul ca fostul proprietar are pe numele sau masina respectiva, si ca el datoreaza impozit pe acest bun. Mentionez ca nu mai am numarul de telefon de la dansul sa il contactez sa ceara el adeverinta, si as dori sa ma duc cat mai repede la primarie sa obtin adeverinta.