avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Certificat fiscal pentru succesiune
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Certificat fiscal pentru succesiune

buna ziua Parintii mei au decedat in 1986,respectiv 2010.Acum vrem sa facem succesiunea noi fiind patru frati.La notar ne-au sa cerut printre altele si certificatul fiscal.Pot sa obtin certificatul fiscal daca pe numele tatalui meu decedat in 2010mai sunt datorii la primarie ?Trebuie platite si datoriile care sau acumulat in cei trei ani care au trecut ?Sunt de acord sa platesc impozitul pe teren si cladire dar la primarie sunt trecute si alte taxe precum salubrizare ,psi, paza pe ultimii trei ani,taxe care sunt trecute pe numele unui frate care a locuit la aceiasi adresa ,adica in casa parintilor.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 13:23, 2 August 2013
Certificatul de atestare fiscala va fi eliberat si va cuprinde obligatiile fiscale aflate in sold.
Numai in cazul instrainarii dreptului de proprietate certificatul de atestare fiscala trebuie sa ateste achitarea tuturor obligatiilor de plata catre autoritatea administratiei publice locale.

Va multumesc pentru raspuns.Sa inteleg ca pentru eliberarea certificatului de mostenitor nu este obligatoriu sa platim tot impozitul datorat si ca cei de la primarie sunt obligati sa imi elibereze certificatul fiscal.Va rog confirmati-mi daca am dreptate
Da, certificatul de atestare fiscala va fi eliberat dar cu datorii, conform art 113, cod procedura fiscala :
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificari aduse codului fiscal prin og 30 din 31 august 2011 valiflo valiflo Am gasit pe un site urmatoarea interpretare in legatura cu OG30: \"Incepand cu data de 17 Septembrie 2011, NU mai este necesar prezentarea CERTIFICATULUI DE ... (vezi toată discuția)
Radiere auto de la primarie nutzzu nutzzu Buna ziua.Am vandut un auto,am cvc ,dar am si cateva datoirii catre bugetul local,altele decat impozitul pe masina respectiva,care este la zi. As putea sa ma ... (vezi toată discuția)
Instrainare drept de proprietate tonibal tonibal rugaminte > sechestrul anaf asupra unei cladiri presupune instrainarea dreptului de proprietate asupra acelei cladiri ? (vezi toată discuția)