avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o informatie,
Vreau sa inaintez angajatorului meu cererea de demisie la zi, dar in contract am mentionat periaoada de preaviz de 20 zile calendaristice.
Ce sanse am sa mi se aprobe demisia la zi.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: lillyian20 , utilizator 13:16, 21 Februarie 2012
Notiunea de ”demisie la zi” nu exista ... demisia poate fi cu sau fara preaviz .. situatii demisie fara preaviz:
- angajatorul renunta total la termenul de preaviz - art.81 alin.7 C.mun.
- angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca, situatie in care salariatul poate demisiona fara preaviz - art.81 alin.8 C.mun.

Puteti solicita angajatorului incetarea c.i.m. cu acordul partilor (art.55 lit.b C.mun.), caz in care nu se acorda preaviz.

Demisia operează încetarea contractului de muncă, în mod unilateral, fără a fi necesară aprobarea acesteia de către angajator.
multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa demisionez costelbog costelbog Lucrez la o multinationala si sunt angajat pe o perioada determinata de 3 luni. Am acum 2 luni si 2 saptamani si vreau sa plec.Am gasit in alta parte si nu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. sunt angajat pe perioada nedeterminata la o societate ... danut30 danut30 Buna ziua. Sunt angajat pe perioada nedeterminata la o societate de 3 ani. Doresc sa-mi depun demisia cu acordul partilor. Mentionez ca am foarte multe ore ... (vezi toată discuția)
Incetare perioada proba The-Borg The-Borg Buna seara, Am un CIM cu o firma, pe perioada determinata de un an incepand cu data de 27.06.2016 si perioada de proba de 90 zile calendaristice. Doresc sa ... (vezi toată discuția)