avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONCEDIU DE ODIHNA IN PERIOADA PREAVIZULUI DE ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONCEDIU DE ODIHNA IN PERIOADA PREAVIZULUI DE CONCEDIERE?!

daca primesc preaviz ca voi fi concediat incepand cu data de sa zicem 15.03.2012,
pot sa imi iau zile din concediu de odihna de anul trecut daca nu le-am efectuat si pe anul asta pe ian si feb2012??

daca am revenit la munca in 13.06.2011 de cate zile de co baneficiez pe anul 2011?!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:02, 21 Februarie 2012
concediul se acorda pe cote dupa cat s-a lucrat, daca scoatei concediul pe acesta perioada se suspenda preavizul.
CO nu suspenda preavizul , numai concediul medical are un asemebea efect ... prin urmare, pe perioada preavizul se poate lua CO .

daca am revenit la munca in 13.06.2011 de cate zile de co baneficiez pe anul 2011?!

De exemplu, daca in c.i.m. este prevazuta o durata a CO de 21 zile lucratoare , atunci aveti dreptul la 11 zile lucratoare de CO (21 : 12 x 6,5 luni).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz vs concediu de odihna flaviuscl flaviuscl buna seara! imi puteti raspunde si mie la urmatoarea intrebare,va rog frumos? din data de 23.06.2015 patronii societatii in care lucrez m-au dat in preaviz ... (vezi toată discuția)
Preaviz doban doban buna ziua,daca de la 01 11 2011 vreau sa depun demisia cu preaviz,cate zile lucratoare este preavizul si daca mai am concediu legal 7 zile care este ultima zii ... (vezi toată discuția)
Concediu neefectuat inainte de cic cristina_2013 cristina_2013 Buna seara, Am intrat in cic anul acesta si intentionez sa ma intorc la serviciu incepand cu febr. 2015. Societatea la care lucrez mi-a aprobat prin cerere CO ... (vezi toată discuția)