avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata partiala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata partiala

o persoana (femeie ) nascuta in 25.07.1963 cu vechime in munca neintrrupta din 1982 ( 31 ani ) , la ce varsta se poate pensiona anticipat

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 16:08, 21 Februarie 2012
O femeie nascuta in iulie 1963 poate iesi la pensie limita de varsta in ianuarie 2026, la 62 de ani si 6 luni. Stagiul complet de cotizare este de 33 de ani si 3 luni.

Se poate iesi cu 5 ani mai repede, adica in 2021 ianuarie, la pensie anticipata partiala, daca se efectueaza cel putin stagiul complet de 33 de ani si 3 luni, dar cu penalizare de 45%.

Ati putea iesi la pensie anticipata daca realizati stagiul complet + 8 ani, adica 41 de ani si 3 luni de munca, cel mai devreme (daca lucrati in continuare) in 2022 - nu pot preciza luna pentru ca nu ati spus din ce luna in 1982 lucrati. Aceasta pensie nu este cu penalizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand poate iesi cel mai devreme la pensie? Dragoi Simona Dragoi Simona Buna ziua, Mama mea este nascuta in anul 1963 luna 12,si lucreaza din luna 03 anul 1980,nu are intreruperi pe cartea de munca ,nu are facultate,cand poate ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala bubby bubby Buna ziua, Mama mea este nascuta in 25 iulie 1963 , lucreaza din 15 august 1982 .Pentru a iesi la pensie anticipata partial , la ce varsta ar putea iesi , cu ... (vezi toată discuția)
Pensionare parțial anticipat Paius Genuta Paius Genuta Am 54 de ani și 33 ani munciți din care 16 ani grupa 2 pot ieși la pensie fara penalizare (vezi toată discuția)