avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general PFA - Jurnalul pentru vanzari / Jurnalul pentru ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

PFA - Jurnalul pentru vanzari / Jurnalul pentru cumparari

In instructiunile de completare pentru formularul 392B vad ca se face referire la Jurnalul pentru vanzari / Jurnalul pentru cumparari. Sa inteleg ca trebuie sa le mai am si pe astea pe langa Registrul jurnal de incasari si plati? Ce trebuie sa trec in ele? Care este diferenta fata de Registrul jurnal?

Multumesc.
wasssu a scris:

In instructiunile de completare pentru formularul 392B vad ca se face referire la Jurnalul pentru vanzari / Jurnalul pentru cumparari. Sa inteleg ca trebuie sa le mai am si pe astea pe langa Registrul jurnal de incasari si plati? Ce trebuie sa trec in ele? Care este diferenta fata de Registrul jurnal?
Multumesc.

Desi nu era obligatoriu prin lege, odata cu obligativitatea depunerii declaratiei 392 suntem constransi sa completam aceste jurnale (eu le completez in format electronic). In acestea se completeaza vanzarile de produse, servicii, etc. si achizitiile de produse, servicii (aceleasi pe care le inregistrati si in registrul de incasari si plati. Diferenta consta in faptul ca in acestea mai noi valorile trebuie sa fie mentionate distinct in ceea ce priveste baza de impozitare si TVA.
Despre baza de impozitare v-am raspuns deja in discutia deschisa tot de dvs.aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
L.C.

Am sa va rog, pe viitor, daca aveti mai multe intrebari referitoare la acelasi subiect, sa deschideti o singura discutie pentru a nu incarca forumul inutil si pentru ca dvs. si ceilalti utilizatori sa poata urmari informatiile mai usor.
Regulamentul forumului poate fi consultat aici: www.avocatnet.ro/content/tag...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare formular d 392b (pfa neplatitor de tva) wasssu wasssu Ce inseamna \"se completează cu baza de impozitare\"? Sa zicem ca am incasari de 10.000 ron si plati (echipamente, chirii, lumina) de 5.000 Ron. Cum ... (vezi toată discuția)
Declaratia 392 b dannuca dannuca Buna ziua! Sunt PFA, CAbinet individual, contabilitate in sistem real, neplatitor de TVA. In intervalul 2010-2015 am depus Declaratia 392B, la care in ... (vezi toată discuția)
Declaratie 392 b chiden chiden DACA NU SUNT PLATITOR TVA ,SUNT OBLIGAT SA DEPUN DECLARATIA 392. (vezi toată discuția)