avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Probleme locul de munca - amenintari concediere ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Probleme locul de munca - amenintari concediere disciplinara etc

Salut, am de ceva vreme probleme la locul de munca...mai exact directorul tot ameninta de ceva vreme ca ne da afara daca nu se imbunatatesc rapoartele samd (lucru relativ imposibil) si de ceva luni se tot ia de mine, am dat note explicative pentru cele mai marunte porcarii posibile...

Acum ceva vreme am hotarat ca cel mai bine ar fi sa il rog sa ma dea afara daca tot insista atata pentru ca nu-mi mai convine mediul asta stresant samd...raspunsul a fost "nu te dau afara! Daca nu iti convine da-ti demisia...", un raspuns oarecum evident...de ce ar plati salarii compensatoare, blocheze locul...etc...

Drept urmare am spus incepand de azi nu mai fac decat ce imi scrie in fisa postului, asta si fac de ieri...azi a trimis mail acesta spunand ca sarcinile care am refuzat sa le fac se includ acum la punctul 14 din fisa postului (alte sarcini date de catre seful direct), neefectuarea acestor sarcini fiind abatere disciplinara.
Raspunsul meu fiind evident ca nu poate face asa ceva, practic eu ar trebui sa continui sa fac lucrul dispeceratului si al meu in acelasi timp (nu s-a facut negociere, marire de salariu samd), in plus programul de lucru este ilegal (in weekend...2 zile libere odata la 2 sapt...).I-am spus ca astept sa ma concedieze disciplinar pentru ca nu voi efectua sarcinile ce le-a impus si ca vom discuta in continuare in instanta...

Evident voi consulta un avocat daca se ajunge in aceasta situatie, pana atunci m-ar ajuta orice sfat (va rog sa nu insistati cu lucruri de genul "pastreaza-ti locul de munca" samd)

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:11, 21 Februarie 2012
alte sarcini date de catre seful direct

In acest sens, trebuia sa semnati fisa postului sub rezerva lealitatii acelor sarcini date de seful direct si care sunt in legatira cu postul ocupat ...

Puteti sesiza ITM-ul in legaura cu incalcarea de catre angajatori a dispozitiilor legale privind munca in zilele de repaus saptamanal.

O concediere disciplinara nu poate fi dispusa decat dupa ce s-a efectuat cercetarea disciplinara prealabila , altfel decizia de concediere este lovita de nulitate absoluta.
Inteleg, am citit abia recent...va dati seama totusi ca este putin probabil ca orice persoana din aceasta tara sa semneze fisa postului sub rezerva fara ca sa fie pus pe lista neagra instantaneu...

Totusi acest punct nu ar trebui in primul rand sa fie legal sub forma actuala (Alte sarcini cu caracter temporar ar fi fost corect), asa orice angajator isi poate angaja un operator calculator sa zicem pe care sa il puna sa fie si femeie de servici si secretara si eu mai stiu ce...

Deci avand in vedere ca fapta este consumata(e deja semnata fisa postului de 2 ani si ceva) ce pot face acum?

Legat de ITM am sunat si mi-au spus ca dansii nu pot face nimic nici legat de programul de weekend, ei verifica acte doar, nu fac pe spionii si nu lucreaza nici ei in weekend deci nu au cum sa verifice pentru ca ar insemna sa incalce ei legea trimitand angajatii in timpul liber la lucru...in orice caz acest lucru nu mai imi este util deoarece am refuzat sa mai vin la lucru altfel decat cum sunt pontat (luni-vineri - 8h pe zi) decat in cazul in care mi se prezinta un program de lucru legal (nu cum mi s-a spus ultima oara cand am comentat despre lipsa celor 2 zile libere samd "atat poate oferi firma in momentul de fata")
Cei de la ITM m-au sfatuit sa atac firma in instanta...lucru pe care probabil il voi face dupa ce voi fi concediat disciplinar(nici nu stiu cine face cercetarea disciplinara...cineva din interiorul firmei sau din cadrul ITM ?)
Sesizarea ITM-ului nu se face telefonic, ci scris .
Controale ITM-ului se pot face si sambata si duminica ..
Nu am sunat pentru sesizare, doar sa ii intreb ce pot face etc...
Daca verifica doar actele nu o sa afle nimic interesant totusi, nu inteleg acest lucru...cum adica te duci sa verifici o firma pentru nereguli si iei hartiile pe care scrie 8 ore si zici e in regula, nu verifici de fapt angajatul ala ce cauta sambata/duminica la lucru...si de ce nu e pe pontaj?!
Am tot zis ca o sa fac o reclamatie macar pentru colegii mei, ca ei daca fac vor fi dati afara la urmatoarea tura de disponibilizari...
Daca se duc in control sambata si duminica , atunci problema se schimba in cazul in care gasesc salariati la munca .. nu este vorba doar de a lua niste documente la control si gata.

Alte discuții în legătură

Program munca -> sfat poppa1 poppa1 sa incep cu incepputul. suntem angajati 4 oameni pe un post cu care trebuie sa acoperim 24x24 7x7. contractul de munca e contract normal, nu se stipuleaza ca ... (vezi toată discuția)
Timp lucru, sanctiune diciplinara, fisa postului, atributii ioana9104 ioana9104 Am si eu o intrebare: Sunt angajata la o institutie de stat in functia de ghid turistic , lucrez in cadru unitati de 3 ani programul meu de lucru este de la ... (vezi toată discuția)
Program de munca legal/ilegal HostyB HostyB Buna ziua, Sunt instructor de educatie la un liceu pentru copii cu deficiente. De cand m-am angajat mi s-a comunicat ca am dreptul la o singura zi libera pe ... (vezi toată discuția)