avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical pentru ingrijirea copilului bolnav ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical pentru ingrijirea copilului bolnav luat in timpul somajului

Buna seara! Azi am fost la somaj sa depun concediu medical. Fiica mea e bolnava tare si cum stiu ca pot sa beneficiez de concediu medical si ca ma ajuta financiar am rugat-o pe dr sa-mi scrie unul. Ajunsa insa la somaj am avut supriza sa-mi spuna ca nu accepta pt cod de boala 09. Cica au mai avut un caz de genul (concediu medical pt copil bolnav) si le-a fost respins de nu stiu unde. Sa fac eu mail daca vreau nu stiu unde la juridic, etc. Mi-au fluturat in fata un raspuns de la ei pt o alta solicitare in care n-am retinut decat ca motivau ceva cu o lege 76/2002.
Mi se pare total absurd sa nu imi deconteze acest tip de concediu cand eu am dreptul la el ca angajata, cand platesc cu varf si indesat la stat dar cand vine vorba statul sa-mi dea mie sa se zica ca nu se aplica.
E legeal? Sau am dreptul sa intru in concediu medical si in situatia asta caci nu mi se pare corect dr sa scrie atunci concediu pt mine cand de fapt copilul e bolnav...

Alte discuții în legătură

Concediu medical mai mare de 183 de zile dumitrusimona dumitrusimona Am o mare problema. Am in data de 17.01.2012 183 zile ( zile de concediu medical cumulate in ultimile 12 luni) In cele 183 zile exista si zile de concediu ... (vezi toată discuția)
Concediu medical dany_26 dany_26 buna ziua, am si eu o intrebare: pe 14 noiembrie se implinesc 2 ani de cand sunt in concediu cu plata pt creste copil ;din data de 14 trebuie sa intru in ... (vezi toată discuția)
Ingrijire copil bolnav cod 09 lelcunadia lelcunadia Buna ziua, am si eu o problema si daca ma poate ajuta cineva cu un sfat. Am un copil care face 3 ani , si anul trecut dupa ce a implinit 2 ani am avut concediu ... (vezi toată discuția)