Am tot citit aici pe forul, insa nu m-am lamurit si sunt intr-o situatie disperata.
Un vecin, si-a vandut casa unui tigan. Toti pe strada suntem romani, si sa ne bage acum tigani care mai apoi sa ne fure...va dati seama ca ne deranjeaza.
Ce putem face in acest sens?
Noua nu ne-a spus nimeni nimic, a vandut pe ascuns, sa nu aflam. Am citit cum ca am avea un drept prioritar, dar pana la urma nu am inteles daca acesta ni se aplica si noua? sau doar pt. terenurilor din extravilan...
Nu este nimeni obligat sa-si anunte vecinii cand isi vinde o proprietate. Si de asemenea nicio lege nu interzice vanzarea catre un tigan daca pe strada locuiesc numai romani. Daca noul vecin va deranjeaza cu ceva, va recomand sa urmati procedurile legale.
In ceea ce priveste dreptul prioritar, ce anume ati citit mai exact?
Stiti cum e, aici fiecare poate fi ce doreste: jurist, ministru, print mostenitor etc. Din experienta mea cu acest forum, va spun sincer ca sunt destui "juristi" si "avocati" care nici macar nu stiu sa scrie.
In alta ordine de idei, daca aveti dubii in privinta sfatului, puteti sa nu-l luati in considerare si sa asteptati alte raspunsuri.
As vrea sa stiu, daca ne adunam toti vecinii, si facem o petitie, ceva (nu stiu, adresa...sau cum s-or numi) si o semnam, cui i-am putea-o depune?!
Chiar nu exista nici o sansa de-a scapa fara a avea tigani intre noi? (nu vrem sa facem discriminare, sau nu e vorba de alta rautate, insa cunoastem tiganii respectivi, fiind dintr-un sat din apropiere, si stim de ce sunt in stare...din aceasta cauza nu-i vrem acolo).
Si ce anume veti scrie in acesta petitie? Ca nu doriti sa aveti vecini tigani? Va fi interpretata ca discriminare.
Va inteleg intr-o oarecare masura indignarea, insa nu exista baza legala prin care vreo institutie a statului sa-l poata constrange pe noul vecin sa plece, doar pentru ca stiti Dvs. "de ce e in stare". Repet ceea ce v-am spus in primul post: daca vecinul va lezeaza in vreun fel drepturile, aveti la dispozitie caile legale de actiune.