avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1083 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Reclamatie contra unui vecin violent
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Reclamatie contra unui vecin violent

Buna ziua. Va rog mult, as dori sa stiu exact ce implica depunerea unei reclamatii la o sectie de politie. Mai exact, un vecin are probleme cu trotuarul din fata curtii, considera ca e proprietatea lui si nu lasa pe nimeni sa parcheze acolo. A pozitionat pe trotuar doua cauciucuri cu ciment turnat si 2 bare de fier in ele, greu se pot misca din loc. Tot in fata curtii lui, pe trotuar, este un tei batran, nimeni nu are voie sa culeaga tei din el, ca iese scandal. Ceea ce a si iesit, a iesit tiganca (da, sunt tigani) afara si da-i blesteme si injuraturi ca ce culegem noi din teiul lor. Apoi... am indraznit sa parcam masina pe trotuar cu 1 m mai incolo de limita gardului nostru si tiganul a iesit sa injure, eu am auzit si am iesit afara si am asistat la o scena ca-n filmele cu nebuni. Cand a vazut tiganu ca ripostam si ca-i spunem sa se calmeze si sa nu mai faca scandal degeaba, a iesit cu o ranga de fier afara, de cam 1,20m, groasa si ne-a amenintat ca ne bate, ma rog, a iesit o altercatie cu sotul meu, in sensul ca el l-a tinut de maini ca sa nu dea cu ranga,nu ne luam noi la bataie pe strada, ca nu suntem tarani ca ei. Nu faptul ca sunt tigani e relevant, ci faptul ca nu avem liniste pe strada, noi fiind o familie mai mult decat pasnica. Eu m-am enervat rau si am sunat la 931, pt ca mi-a fost teama pt sotul meu. Si a venit politia de la sectia noastra, in cam 10 min. Vecinul nu a mai iesit din curte, normal. Ni-au spus sa venim la sectie de dimineata sa depunem reclamatie si or sa-l citeze si pe el, ca sa discutam pb. Daca el nu vine la sectie, sa mergem inainte cu reclamatia. Nu stiu ce presupun toate astea. Nu vrem sa-i facem rau, sa-l bagam la inchisoare, doar sa-i explicam ca ce face este ilegal si ca nu e posibil sa ai asa un comportament. Daca se prezinta la sectie, i se va da vreo amenda? Daca nu se prezinta va fi sanctionat tot prin amenda si apoi ce inseamna sa mergem inainte ? Proces ? Sub ce acuzatie... Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: ancristida , utilizator 14:51, 1 August 2011
Nu vrem sa-i facem rau, sa-l bagam la inchisoare, doar sa-i explicam ca ce face este ilegal si ca nu e posibil sa ai asa un comportament. Daca se prezinta la sectie, i se va da vreo amenda?


Pentru situatia descrisa de dvs nu va face nimeni inchisoare.
Este posibil ca vecinul dvs sa fie emendat pentru tulburarea linistii si ordinii publice.

Proces ? Sub ce acuzatie...

Amenintare art. 193 Cod penal.
Probleme cu vecinii toti avem.
Dvs aveti o problema mai complexa insa.
Daca pentru atata lucru, a iesit cum a iesit, ma intreb pentru un motiv mai serios vecinul cum va reactiona.
Nu trebuie sa stati in pasivitate si sa asteptati sa se intample un scandal cu urmari grave pentru dvs., insa trebuie sa va ganditi ca tiganii, in marea lor majoritate nu au acte de identitate, nu le pasa ca primesc amenzi si pot deveni foarte violenti cand ii ameninti.
Va sfatuiesc sa apelati totusi la organele abilitate in aceasta chestiune, adica Politia pentru contraventiile savarsite care pot deveni chiar infractiuni si Primaria pt ocupare domeniu public fara drept.
Cererile trebuie sa contina datele de identificare ale solicitantului si descrierea cat mai exacta a faptelor pt care ii reclamati pe tiganii vecini.
Nu mai stiu ce sa fac...sper ca reclamatia sa nu aiba urmari asupra noastra, in sensul unui alt scandal asemanator. Ma tot gandesc sa nu deschid cutia pandorei...sa nu cumva sa pun paie pe foc si sa alimentez conflictul ...
Ultima modificare: Luni, 1 August 2011
ancristida, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecin problema kittycrisssta kittycrisssta Buna ziua sunt proprietar intr-o curte comuna. Suntem trei proprietari, fiecare detine o mica gradina, iar curtea si accesul in curte sunt proprietate comuna ... (vezi toată discuția)
Declaratie la politie ioanalbu ioanalbu Buna seara...acum doua zile un copil al unei vecine a injurat-o pe mama,e fiind in curte,iar eu m-am luat de el verbal,spunandu-i sa vorbeasca frumos,dupa care ... (vezi toată discuția)
Se poate contesta in instanta o amenda al carui proces verbal nu a fost semnat? Silvia loredana Dimescu Silvia loredana Dimescu ieri am mersi in piata centrala a craiovei,m-am plimbat si la un moment dat am vazut niste pere care erau la un pret scazut si am cumparat si eu.dar cand am ... (vezi toată discuția)