Buna ziua. Va rog mult, as dori sa stiu exact ce implica depunerea unei reclamatii la o sectie de politie. Mai exact, un vecin are probleme cu trotuarul din fata curtii, considera ca e proprietatea lui si nu lasa pe nimeni sa parcheze acolo. A pozitionat pe trotuar doua cauciucuri cu ciment turnat si 2 bare de fier in ele, greu se pot misca din loc. Tot in fata curtii lui, pe trotuar, este un tei batran, nimeni nu are voie sa culeaga tei din el, ca iese scandal. Ceea ce a si iesit, a iesit tiganca (da, sunt tigani) afara si da-i blesteme si injuraturi ca ce culegem noi din teiul lor. Apoi... am indraznit sa parcam masina pe trotuar cu 1 m mai incolo de limita gardului nostru si tiganul a iesit sa injure, eu am auzit si am iesit afara si am asistat la o scena ca-n filmele cu nebuni. Cand a vazut tiganu ca ripostam si ca-i spunem sa se calmeze si sa nu mai faca scandal degeaba, a iesit cu o ranga de fier afara, de cam 1,20m, groasa si ne-a amenintat ca ne bate, ma rog, a iesit o altercatie cu sotul meu, in sensul ca el l-a tinut de maini ca sa nu dea cu ranga,nu ne luam noi la bataie pe strada, ca nu suntem tarani ca ei. Nu faptul ca sunt tigani e relevant, ci faptul ca nu avem liniste pe strada, noi fiind o familie mai mult decat pasnica. Eu m-am enervat rau si am sunat la 931, pt ca mi-a fost teama pt sotul meu. Si a venit politia de la sectia noastra, in cam 10 min. Vecinul nu a mai iesit din curte, normal. Ni-au spus sa venim la sectie de dimineata sa depunem reclamatie si or sa-l citeze si pe el, ca sa discutam pb. Daca el nu vine la sectie, sa mergem inainte cu reclamatia. Nu stiu ce presupun toate astea. Nu vrem sa-i facem rau, sa-l bagam la inchisoare, doar sa-i explicam ca ce face este ilegal si ca nu e posibil sa ai asa un comportament. Daca se prezinta la sectie, i se va da vreo amenda? Daca nu se prezinta va fi sanctionat tot prin amenda si apoi ce inseamna sa mergem inainte ? Proces ? Sub ce acuzatie... Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns:
ancristida , utilizator
14:51, 1 August 2011