avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecin problema
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecin problema

Buna ziua
sunt proprietar intr-o curte comuna. Suntem trei proprietari, fiecare detine o mica gradina, iar curtea si accesul in curte sunt proprietate comuna indivizibila. Unul dintre vecini (VECIN 2)a iesit din indiviziune cu hotarare judecatoreasca de vreo 10 ani, si si-a construit o terasa pe acea portiune avand acordul unuia dintre vecini (VECIN 1). Vecinul in cauza si-a facut si o alta iesire la strada. Din pacate, pe VECIN 2 il deranjeaza orice face oricare dintre vecini atat in curtea comuna , cat si in gradina personala. Eu am doi copii mici , 4 ani si respectiv 6 ani, VECIN 2 are pretentia ca copiii sa taca, pt ca pe dansul il deranjeaza si are nevoie de liniste ( la 10 dimineata el doarme, la 12:30 vrea liniste, la ora 20 sa se duca de pe curtea comuna!). Chiar de cateva zile am depus o reclamatie la Politie, in jurul pranzului VECIN 2 tundea iarba in curtea comuna cu masina de tuns iarba cu motor, copiii mei se jucau cu verisorii lor de 5 si 9 ani pe gradina proprie si in curtea comuna, eram afara, iar VECIN 2 a inceput sa urle la copii sa faca liniste! I-am atras atentia pe un ton civilizat ca nu are dreptul sa urle la copii si ca e o curte comuna, si copiii au dreptul sa se joace, la care au urmat 30 de minute de injuraturi inimaginabile la adresa mea si a copiilor, nu va spun ce marcati au fost copiii! Nu stiu in ce masura Politia va lua masuri, nu m-am gandit sa il inregistrez, avand grija a 4 copii speriati. Am obosit de atatea certuri si pretentii in curte, cu toate ca toti avem aceleasi drepturi.
Intrebarea mea este
Daca VECIN 2 a iesit din indivizune si are iesire la strada din propriul apartament, mai are dreptul la accesul in curtea si poarta comuna?
Iar daca mai are dreptul, atunci ce putem face sa ne aparam de el si pretentiile abuzive pe care le are in curte? (mentionez ca este un individ cu probleme, care in urma cu 15 ani i-a spart peretele VECinului 1 cu barosul, si l-a lovit cu ranga peste picioare noaptea sub poarta pe Vecin 1, fara martori, s-au depus reclamatii la Politie si atunci, dar cam atat). Eu sunt insarcinata si cu doi copii mici imi este mai greu sa ma apar in cazul unui atac fizic, ce e de facut in mod legal? Nu e normal nici sa stam vesnic in alerta si stres.
Cel mai recent răspuns: kittycrisssta , utilizator 19:46, 3 August 2016
Este o banala incompatibilitate de convietuire intre coproprietari, astfel de cazuri sunt frecvente. Ce este de facut? Pe latura penala, in momentul in care va simtiti amenintata sunati la politie, depuneti palngere si urmati procedura. Pe latura civila, trebuie sa consultati un jurist pentru a analiza problema in concret (caci este destul de greu de inteles din afara) si introduceti o actiune la instanta civila in care solicitati ce se impune, dupa caz.
P.s.
pentru amenintare ideal este sa aveti si probe, martori, orice poate fi folosit in favoarea dvs.
Ultima modificare: Marți, 2 August 2016
trandafir2, moderator
Mulțumesc pt timpul acordat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curte comuna indivizibila kittycrisssta kittycrisssta Buna ziua! Locuiesc la casa, avand doi vecini care locuiesc in alt imobil situat catre strada, in mijloc exista o curte comuna indivizibila, de asemenea ... (vezi toată discuția)
Cainele vecinului latra toata noaptea mireteo mireteo Buna ziua, am o problema, ieri as fi zis mica dar azi a devenit mareeee. Vecinul are un caine ce latra toata noaptea. Latra la oamneii care trec pe strada, la ... (vezi toată discuția)
Vrem să scăpăm de grădiniță sau să ne respecte!! Biaaa22 Biaaa22 Vrem să scăpăm de grădiniță sau să ne respecte Bună ziua, De 3 ani locuiesc langa o grădiniță a cărui proprietar are o atitudine ostilă și ... (vezi toată discuția)