avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vrem să scăpăm de grădiniță sau să ne respecte!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vrem să scăpăm de grădiniță sau să ne respecte!!

Vrem să scăpăm de grădiniță sau să ne respecte

Bună ziua,
De 3 ani locuiesc langa o grădiniță a cărui proprietar are o atitudine ostilă și sfidătoare la adresa vecinilor cei mai apropiați, printre care și eu.

Problemele cu care ne confruntăm:
- clienții parchează adeseori în porțile noastre (li s-a atras atenția de nenumărate ori, ei zic ok, grădinița Zice că nu ține de ei cum parchează oamenii)

- ați spune că staționează maxim 5 min, dar se întind la povești cu "doamna", etc.. stau mai mult în orice caz

- grădinița are curte îngustă, dar în care se poate intra să îți iei/lași copilul

- singura casă din zonă care nu are asfalt este aceasta grădiniță. Asfaltul de pe stradă este platit din buzunarul locuitorilor. Clienții grădiniței încalecă marginile asfaltului și îl deteriorează, deja e ciopârțită bordura mea.

- între mine și aceasta grădiniță exista deja un gard (al lor) din cărămidă și fier forjat, iar eu am pus policarbonat pe acel fier forjat, fiind deja pelerinaj prin acea curte, nu aveam deloc intimitate.

Pentru asta am platit eu:
- vopsea fier
- policarbonat
- montaj policarbonat

Ei au plătit:
- mana de lucru vopsit gard

Pentru că în ultimele zile ne-am țigănit, grădinița "amenință" că: îmi face o notificare să dau policarbonatul jos.

De ce să facă asta? Ii ajută și pe ei.
Are cum sa facă asta?

- o vecină a făcut sute de poze cu mașini parcate aiurea și a mers cu ele la poliție..nu știu să se fi întâmplat mare lucru

- tot ea a făcut o cerere semnată de mai mulți vecini, pentru a cere pe strada staționarea interzisă, cu excepția riveranilor (se așteaptă răspuns)

- la grădiniță exista o camera de supraveghere care cred că vede la mine..nu știu. Mă deranjează asta de mult timp, ce as putea face sa aflu dacă vede la mine sau nu? Din cate știu nu e legal să vadă în curtea altuia.

- orele de liniste - dimineața la 7 scârțâie ditai poarta, am cerut să pună vaselina pe ea, răspuns:
"Ce, că 7 e ora de lucru"
Plus toți părinții care vin până la ora 8 să spargă toată liniștea cu onomatopeele lor. Nu pot dormi vara cu geamul deschis că aud fel și fel.

- grădinița are autorizație de funcționare de la vecina care a făcut acum cererea cu staționarea interzisă


- Ah, încă ceva, distinsa doamnă director de la grădiniță a spus că ea a făcut studiu de impact și a ieșit că nu deranjează pe nimeni în jur. Cum se fac aceste studii, că pe mine nu m-a întrebat nimeni nimic??

Am nevoie de cat mai multe soluții și informații până la a ajunge in instanță . Daca ați avut cazuri similare sau de rezolvat doar o mică parte din ce am scris eu mai sus, va rog sa mă ajutați! Mulțumesc!

Menționez că timp de 3 ani am încercat din tot sufletul meu să am înțelegere pentru acești oameni, am vorbit frumos, am cerut ce am avut nevoie, de 382 ori, dar văzând că nu se poate sau vrea face nimic legat de cele mai enervante aspecte, sunt necesare alte măsuri.

Alte discuții în legătură

E legal sa faci mai multe accese auto pe toata lungimea gardului ... Aniam Aniam E legal sa faci mai multe accese auto pe toata lungimea gardului la strada? Am o vecina care si-a facut pe toata lungimea gardului 3 accese auto, 3 porti ... (vezi toată discuția)
Cainele vecinului latra toata noaptea mireteo mireteo Buna ziua, am o problema, ieri as fi zis mica dar azi a devenit mareeee. Vecinul are un caine ce latra toata noaptea. Latra la oamneii care trec pe strada, la ... (vezi toată discuția)
Exista reglemetare legala in cazul meu? mmanu mmanu buna ziua, ma confrunt cu o problema zic eu mai repede de bun simt, dar cum acesta lipseste cu desavarsire va cer ajutorul poate exista ceva legal : stau la ... (vezi toată discuția)