avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Curte comuna indivizibila
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Curte comuna indivizibila

Buna ziua!
Locuiesc la casa, avand doi vecini care locuiesc in alt imobil situat catre strada, in mijloc exista o curte comuna indivizibila, de asemenea intrarea in curte ( poarta intrare auto si usa ) este indivizibila si comuna, nu avem asociatie de proprietari. Ma intereseaza cadrul legal unde sunt stipulate drepturile si obligatiile proprietarilor intr-o curte comuna. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: kittycrisssta , utilizator 07:42, 13 August 2018
Desi nu inteleg bine situatia si pare putina atipica, puteti cerceta Proprietatea Comuna si Fortata din Codul Civil, incepand cu art. 632 noul Cod civil.
Mulțumesc frumos pentru răspuns! Vecinii de câteva luni folosesc curtea comuna pt a parca mașinile , ocupand- o in proporție de 90 la sută. Pana in urma cu doi ani fiecare din cei trei dețineam câte o mașina pe care o parcam in garajele situate pe proprietatea fiecăruia, curtea fiind liberă și folosită că punct de trecere. Intrarea din strada se face printr-un gang, pereții aparținând de imobilul vecinului 1..
Vecinul 1 si- a făcut un PFA ( am înțeles că nu are nevoie decat de acordul vecinului 2 , care are apartamentul in aceeași clădire) având ca obiect de lucru închirierea de mașini. Vecinul 1 nu parchează mașinile in curte, dar zilnic aduce in curtea comună 3-4 mașini pe care le spala și le aspira cu aparate care produc zgomot puternic, plus trântit de uși și turat de motoare, producând un zgomot constant și foarte deranjant, fara a tine cont macar de orele de liniște Nu are acordul meu.
Vecinul 2 deține din primăvară doua mașini personale pe care le parchează pe curtea comună, ocupand- o in proporție de 50 la suta, cu toate că are garaj. Și acest vecin își spală mașinile tot. la doua zile folosind aparate căre produc mult zgomot, turează mașinile, trântește ușile in mod constant, îmi blochează constant accesul de ieșirea pe jos spre strada, . Imobilul meu este situat in spatele curții având spre strada un trotuar care este proprietatea mea și trece pe lângă curtea comună spre ieșirea de la strada. Și eu am o mașina pe care o parchez in garajul aflat pe proprietatea mea.
Vecinul doi mă agresează constant pe motiv că proprietatea lui e mai mare deci și în curtea comună are spatiu mai mult, dacă il rog sa oprească o activitate deranjanta mă înjură și îmi spune că nu il interesează că și pe el il deranjează jocul copiilor mei. Gradina lui e in fata casei mele, unde constant aprinde focuri ( un grătar, un foc de tabără, buruiene) tot fumul îmi intră în casă și nu mai pot aerisi decât după ce își stinge focul, după ore bune. În casă fiind trei copiii mici! În luna mai mi,am permis să îi cer să își mute mașina pt că o parcase in așa fel încât nu mai aveam cum sa trec de colțul casei mele spre stradă și am fost înjurată și împinsă, vecinul 2 fiind.in curte dar nu a intervenit și nici nu a recunoscut că a văzut ceva . Am chemat poliția de vreo trei ori, degeaba fără martori și fără înregistrări video.....Urmează sa montez camere video.
Gangul de sub poarta il întrețin singura: dacă eu matur e curat, dacă eu șterg păianjenii de pe pereții gangului e. curat. Când s- a reparat poarta vecinul 2 a refuzat să participe la cheltuieli pe motiv că nu il interesează. S- a stabilit amiabil in urma cu ceva ani că fiecare dintre noi sa mature o data pe săptămână prin rotație gangul și în fața porții, degeaba...când e zăpadă, dacă apuc sa o dau deoparte se poate utiliza trootouarul, dacă nu apuc și se trece cu mașina se transforma in patinoar. Polițiștii m,au întrebat de ce nu fac gard, eu daca fac gard nu se va mai putea intra in curte decât pe jos. Pt mine nu e o problema sa parchez mașina în stradă, dar nu știu dacă vecinii nu mă vor da în judecată că nu mai pot intra cu mașinile. În curte?
Doresc să am o discuție cu vecinii, aducând macar un martor din afara curtii, cu proces verbal și cunoscând exact cadrul legal în care le voi aminti drepturile și obligațiile fiecăruia dintre noi, urmând că apoi sa fac reclamațiile necesare pt remedierea problemelor.
Mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcheaza in fata portii mele shankarlove shankarlove Buna ziua, Sper ca ma puteti ajuta intr o problema: Locuiesc la curte, am 2 masini, spatiul din fata curtii masoara cam 12 m incap perfect cele 2 ... (vezi toată discuția)
Parcare in fata casei Bogali Bogali Buna ziua. Sunt din Constanța și am cumparat o casa de curând cu deschidere teren de 6,7m și am probleme cu vecinii de la blocurile de vizavi care ... (vezi toată discuția)
Parcare ionelachirvase ionelachirvase Buna ziua In zona unde locuim , avem 2 vecini care locuiesc la casa si desi au in dreptul portii afisat garaj/nu blocati accesul, ei parcheaza mereu in ... (vezi toată discuția)