avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Declaratie la politie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Declaratie la politie

Buna seara...acum doua zile un copil al unei vecine a injurat-o pe mama,e fiind in curte,iar eu m-am luat de el verbal,spunandu-i sa vorbeasca frumos,dupa care a iesit maicasa,sora si concubinul si au inceput sa ne ameninte pe mama chiar lovindu-o cu piciorul si aruncand cu pietris in ea... La 30 de min dupa terminarea scandalului a aparut un echipaj de politie, apelul la 112 facandu-l tot vecina cu copilul...echipajul ne-a spus procedurile pe care trebuie sa le urmam,ca in termen de 90 de zile sa mergem la sectia de politie si sa depunem reclamatie.Astazi cand am fost comandantul sectiei a spus ca trebuie sa ne sune ei si sa mergem toti la sectie si sa ne interogheze si dabia dupa aceea sa facem reclamatia.Dar acum eu ma intreb de unde stia comandantul totul cu lux de amanunte,oare nu o fi fost vecina mai inainte ? ...Dumneavoastra ce ma sfatuiti sa fac si cum sa vorbesc in fata politiei? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ioanalbu , utilizator 18:06, 17 Iulie 2015
Conditionat de interesul dvs puteti formula plangere la parchet in termen de 3 luni de la data evenimentului
Dvs ati precizat
La 30 de min dupa terminarea scandalului a aparut un echipaj de politie,
,care a incheiat document/proces verbal in care a consemnat situatia de la fata locului,a solicitat relatii d ela cel care a apelat serviciul de urgenta 112
Dati curs cererii politiei,va prezenati la audiere si va sustineti punctul de vedere
ioanalbu a scris:

Astazi cand am fost comandantul sectiei a spus ca trebuie sa ne sune ei si sa mergem toti la sectie si sa ne interogheze si dabia dupa aceea sa facem reclamatia.

Daca v-a spus exact asa cum ati relatat, este o prostie. Reclamatie, plangere se poate depune oricand. Insa ca sa fie valabila, trebuie depusa in 3 luni de la data savarsirii faptei reclamate.
La politie ii cheama in ideea ca poate se inteleg si nu mai ajung sa depuna plangere.
Eventual sa ii cheme dupa 90 zile, ca atunci "sigur" se vor intelege.
Pai si azi cand am fost,comandantul a zis ca sa vada ori ne impacam ori ne amendeaza...eu oricum am inregistrari video si se aud cand ne ameninta ca intra peste noi in curte si ne ia mama dracului pe toti,iar toti vecinii imi sunt martori pt felul cum se comporta acel baiat pe strada.

Alte discuții în legătură

Cum pot fi pedepsite persoanele care tulbura linistea locuintei? oldjimmy70 oldjimmy70 Buna ziua tuturor. Am revenit asupra unui subiect mai vechi si anume acela cu vecinele mele nebune (mama=80 ani si fiica=60 ani, aproximativ) Dupa ce in anul ... (vezi toată discuția)
Cum depun plangere pentru lovire? augustin.bica augustin.bica Buna ziua Doresc sa stiu cum trebuie sa procedez in cazul in care am fost victima unei agresiuni.Fapta s-a petrecut in urma cu o luna cand un vecin de ... (vezi toată discuția)
Amenințare si distrugere de bunuri DanCristian199 DanCristian199 Buna ziua! O vecina cu care eram in conflict de ceva mai mult timp din cauza unor discuții contradictorii,a pus stăpânire pe boxa comuna a blocului,ea ... (vezi toată discuția)