avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cum depun plangere pentru lovire?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cum depun plangere pentru lovire?

Buna ziua
Doresc sa stiu cum trebuie sa procedez in cazul in care am fost victima unei agresiuni.Fapta s-a petrecut in urma cu o luna cand un vecin de langa casa a inceput cearta sub pretextul ca il deranjeaza fumul din curtea mea provenit de la niste resturi menajere,l-a lovit cu pumnii peste gard pe tatal meu si a incercat impreuna cu sotia si mama acestuia sa il traga la el in curte,moment in care am intervenit eu si am reusit sa il tin in curtea noastra.Revoltat ca nu a reusit a luat un fier de aproximativ 50cm si l-a aruncat peste gard lovindu-ma in cap.Drept urmare m-am ales cu 3 copci,2 zile de spitalizare si 7-8 zile de ingrijiri medicale de la medicul legist,iar tata 2 zile de spitalizare si 6-7 zile de ingrijiri medicale.
Doresc sa stiu daca in acest caz este neaparat nevoie sa apelez la un avocat(care pentru o singura plangere penala cere 500 ron)sau este de ajuns sa depun plangere la politie.Precizez ca martori nu sunt(sunt dar fac pe prostii) in afara de prietena mea care locuieste cu mine dar nu este membru al familiei si cred ca legal nu poate fi considerata concubina deoarece locuim in aceeasi casa de numai 2 ani.Fierul cu care am fost lovit are importanta in instanta?La fata locului a venit un echipaj de politie care a constatat altercatia si a vazut fierul respectiv.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: stefan2601 , utilizator 11:47, 2 Octombrie 2013
depuneti dvs plangerea la politie unde relatati ce s-a intamplat. prietena dvs poate fi audiata intrucat a fost martor la agresiune.termenul de depunere a plangerii este de 60 de zile de la producerea infractiunii.
Da, mergeti la sectia de politie unde aveti domiciliul si politia o sa va ajute.
mergeti si depuneti o simpla plangere in care relatati cine este faptuitorul si cum s-a desfasurat tot acel scandal si o sa vedetei ca o sa va caute vecinul sa va impacati ca si daca nu sunt martori simplul fapt ca a fost politia acolo si probabil ca a mai si aplicat o sanctiune contraventionala atarna foarte greu.
de principiu e mai greu fara avocat in ceea ce priveste acordarea de daune morale dar in rest nu este greu deloc.
succes
eu am fost agresat deniste tigani, a venit politia, am scos certificat medicolegal, am facut plangere la politie si au trecut peste doi ani si politistul care s-a ocupat de caz tot ma abureste ca dosarul este la parchetul sectorului doi dar mi se pare ca in peste doi ani sa nu primesti nimic, asa ca vedeti dumneavoastra asta este legea in tara asta, asa isi fac treaba organele abilitate sa faca justitie
anghel_vas a scris:

eu am fost agresat deniste tigani, a venit politia, am scos certificat medicolegal, am facut plangere la politie si au trecut peste doi ani si politistul care s-a ocupat de caz tot ma abureste ca dosarul este la parchetul sectorului doi dar mi se pare ca in peste doi ani sa nu primesti nimic, asa ca vedeti dumneavoastra asta este legea in tara asta, asa isi fac treaba organele abilitate sa faca justitie

Trebuia sa mergeti sa va mai informati despre dosar si sa faceti cereri in scris.
Din pacate, pot exista si situatii ca cele descrise de dvs...

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Altercatie in club shary shary Am participat la o altercatie intre 2 persoane.Un prieten si un bodyguard dintr-un club.Am sarit sa ii despart pe cei doi dar prietenii bodyguardului spun ca ... (vezi toată discuția)
Incredibil!!! certificat medico legal 8-9 zile ContSters163314 ContSters163314 In data de 14.07.2010 am fost atacata de un individ care a intrat la mine in curte cu un cutit in mana cu care intentiona sa mi-l infiga in abdomen. eu efectiv ... (vezi toată discuția)
Agresat in strada bgabriel bgabriel Buna ziua! In cursul zilei de ieri cand ma indreptam spre casa m-am oprit sa salut niste prieteni, vecinul meu atacandu-ma de la spate cu un baston cu ... (vezi toată discuția)