avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Altercatie in club
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Altercatie in club

Am participat la o altercatie intre 2 persoane.Un prieten si un bodyguard dintr-un club.Am sarit sa ii despart pe cei doi dar prietenii bodyguardului spun ca m-au vazut lovindu-l pe acesta.Bataia a fost iscata de prietenul meu,eu nestiind acest lucru.Victima sustine ca a scos certificat medico-legal cu mai putin de 20 de zile.Are doar 2 vanatai si un ochi putin umflat, nefiind facute de mine, si doreste sa ne intalnim la sectie dupa 4 zile de la altercatie pt declaratii.Daca nu doreste o intelegere amiabila se poate ajunge in instanta sau primim o amenda? Daca se ajunge in instanta ce pot sa patesc eu?Cam cat ar fi suma maxima pe care o poate cere?Mentionez ca nu am cazier si nici o amenda primita .
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:45, 7 Decembrie 2009
Buna seara. Nu cred ca se va ajunge in instanta. Este vorba de art. 180, lovirile si alte violente . S-ar putea sa primiti o amenda administrativa. Si daca va intelegeti cu el , oricum va va pretinde o suma consistenta. Parerea mea este ca va fi o amenda administrativa care, va fi oricum mai mica decat v-ar pretinde victima... consultati totusi un avocat .
Buna seara,
In primul rand depinde daca a facut sau nu plangere la politie. Din punctul meu de vedere va poate cere orice suma depinde cum o cere adica " da-mi x euro ca sa nu depun plangere impotriva ta" ( asta suna a santaja).
In al doilea rand eu nu sfatuiesc pe nimeni sa procedeze la plata unei x sume deoarece nu este corect si in al doilea rand poate deveni santajabil deoare dupa ce a incasat suma sa vina peste catva timp sa mai cerara odata sub acelasi pretext.
Ceea ce se poate intampla: cel mai bun lucru achitare in instanta sau scoatere de sub urmarire penala la Parchet si cel mai rau lucru o pedeapsa cu suspendare.
Totul depinde de dvs.
Sfatul meu este sa apelati la un avocat.
Va urez succes
ce urmarire penala,ce pedeapsa cu suspendare? ca doar nu l am omorat pe om .eu am incercat sa i despart , si doar prietenii lui sustin ca l am lovit.
Va multumesc
Sa ne intelegem.
Daca vrea sa mergeti la politie si daca si-a scos certificat de la IML este clar ca asta gandeste. El are dreptul potrivit legii sa depuna plangere la politie in termen de 2 luni.
Daca depune plangere politia va intocmi dosar penal sub aspectul savarsirii infractiuni prevazuta si pedepsita de art. 180 Cp. la finalul cercetarilor dosarul pleaca de la politie la parchet cu o propunere respectiv trimitere in judecata sau scoatere de sub urmarire penala daca s-a pus in miscare actiunea penala in cauza sau neincepere a urmaririi penale ( vestitul NUP).
In cazul in care pleaca dosarul la Parchet cu trimitere in judecata veti merge in instanta unde veti primi cel mai rau o pedeapsa cu suspendare.
Daca va intelegeti pe cale amiabila mergeti la notar ii dati despagubirea pt suferiinta pricinuita si el da declaratie ca nu mai are nicio pretentie de natura penala sau civila si asa scapati usor.
Depinde ce suma cere , daca aveti banii sa ii dati si daca vreti sa ii dati.
shary a scris:

ce urmarire penala,ce pedeapsa cu suspendare? ca doar nu l am omorat pe om .eu am incercat sa i despart , si doar prietenii lui sustin ca l am lovit.
Va multumesc



Sa ne intelegem foarte bine! Am rugamintea sa respectati regulamentul siteului si sa nu mai postati acelasi mesaj de n ori! O singura data este suficient!
In al doilea rand nu va luati dupa nimeni care va sfatuieste sa dati bani! Nu dati nici un ban . Intai asteptati sa vedeti ce se intampla , cate zile de ingrijiri medicale primeste victima , etc!

Alte discuții în legătură

Lovituri alex_marlea alex_marlea Buna ziua. Va rog sa ma scuzati daca cumva nu am postat in sectiunea potrivita. Am primit in ultima vreme amenintari verbale de la fostul prieten al iubitei ... (vezi toată discuția)
Lovire shary shary Am participat la o altercatie intre 2 persoane.Un prieten si un bodyguard dintr-un club.Am sarit sa ii despart pe cei doi dar prietenii bodyguardului spun ca ... (vezi toată discuția)
7-8 zile ingrijiri medicale... ContSters230506 ContSters230506 am avut o altercatie cu un tip beat care s-a tinut dupa mine sa ma bata si pana la urma l-am batut...el si-a scos certificat medical cu 7-8 zile de ingrijiri ... (vezi toată discuția)