avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cum depun plangere pentru lovire?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cum depun plangere pentru lovire?

Buna ziua
Doresc sa stiu cum trebuie sa procedez in cazul in care am fost victima unei agresiuni.Fapta s-a petrecut in urma cu o luna cand un vecin de langa casa a inceput cearta sub pretextul ca il deranjeaza fumul din curtea mea provenit de la niste resturi menajere,l-a lovit cu pumnii peste gard pe tatal meu si a incercat impreuna cu sotia si mama acestuia sa il traga la el in curte,moment in care am intervenit eu si am reusit sa il tin in curtea noastra.Revoltat ca nu a reusit a luat un fier de aproximativ 50cm si l-a aruncat peste gard lovindu-ma in cap.Drept urmare m-am ales cu 3 copci,2 zile de spitalizare si 7-8 zile de ingrijiri medicale de la medicul legist,iar tata 2 zile de spitalizare si 6-7 zile de ingrijiri medicale.
Doresc sa stiu daca in acest caz este neaparat nevoie sa apelez la un avocat(care pentru o singura plangere penala cere 500 ron)sau este de ajuns sa depun plangere la politie.Precizez ca martori nu sunt(sunt dar fac pe prostii) in afara de prietena mea care locuieste cu mine dar nu este membru al familiei si cred ca legal nu poate fi considerata concubina deoarece locuim in aceeasi casa de numai 2 ani.Fierul cu care am fost lovit are importanta in instanta?La fata locului a venit un echipaj de politie care a constatat altercatia si a vazut fierul respectiv.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: stefan2601 , utilizator 11:47, 2 Octombrie 2013
pentru a face plangere nu este neaparat necesar sa apelati la un avocat , cu toate ca nu ar strica sa va consultati cu cineva din domeniu, asta pt a nu avea surprize neplacute.
Procurorul,s-ar putea sa dea neanceperea urmaririi penale, in urma cercetarii prealabile efectuate de politie si sa-i aplice vecinului , doar o amenda administrativa. Ce veti face intr-o atare situatie?
Si in cercetarea prealabila sunt mici detalii care fac diferenta.
Sfatul meu este sa consultati un avocat.
cereti politistului sa va sppuna la ce data a fost inaintat la parchet dosarul dar sa cereti in scris si sa solicitati numar de inregistrare.
totodata faceti si o cerere catre parchetul care v-a fost indicat si cereti sa vi se spuna in ce stadiu este dosarul.
e posibil ca dosarul sa nu fi fost inaintat parchetului de aceea cred ca ar fi bine daca ati face o sesizare catre seful inspectoratului de politie ca sa relatati ce vi s-a intamplat ,caz in care veti primi un raspuns sigur .
succes
am si eu o problema asemanatoare dar putin mai complicata...Mergeam cu masina pint-un sat si la un moment dat am fost opriti d niste indivizi...am fost batuti inclusiv fata d la volan iar la un moment dat un prieten a tras cu un pistol tip airsoft iar ulterior am aflat ca acolo era un botez unde incepuse d ceva vreme o altercatie iar acum organizatorul ne cere bani k i-am stricat evenimenul...dar noi nu am intrat in local,la fata locului era si un echipaj d politie care au spus k nu au vazut nimic si lau acuzat p prietenul meu cu ultraj contra bunelor moravuri sub pretext k a tras cu pistolul...este singurul acuzat,cei ce ne-au bagat in spital nu au nici un fel d acuzatie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Altercatie in club shary shary Am participat la o altercatie intre 2 persoane.Un prieten si un bodyguard dintr-un club.Am sarit sa ii despart pe cei doi dar prietenii bodyguardului spun ca ... (vezi toată discuția)
Incredibil!!! certificat medico legal 8-9 zile ContSters163314 ContSters163314 In data de 14.07.2010 am fost atacata de un individ care a intrat la mine in curte cu un cutit in mana cu care intentiona sa mi-l infiga in abdomen. eu efectiv ... (vezi toată discuția)
Agresat in strada bgabriel bgabriel Buna ziua! In cursul zilei de ieri cand ma indreptam spre casa m-am oprit sa salut niste prieteni, vecinul meu atacandu-ma de la spate cu un baston cu ... (vezi toată discuția)