avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum pot fi pedepsite persoanele care tulbura linistea ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum pot fi pedepsite persoanele care tulbura linistea locuintei?

Buna ziua tuturor.
Am revenit asupra unui subiect mai vechi si anume acela cu vecinele mele nebune (mama=80 ani si fiica=60 ani, aproximativ)
Dupa ce in anul 2014, printr-o ordonanta a procurorului desemnat in acest caz (cel prin care am acuzat vecinele ca imi tulbura linistea locuintei,prin lovirea zidului meum, aflat pe limita de proprietate cu acestea, cu diverse obiecte-in special cu bolovani si cu ciocanul la diferite ore din zi si din noapte) a fost sanctionata una din ele cu o amenda de 1000 lei, odata cu intrarea noului cod de procedura penala, au inceput sa arunce din nou cu bolovani si sa bata cu ciocanul in zidul imobilului meu, cel putin de cate doua ori pe zi, dar, cu riscul de a ma repeta, preponderent noaptea, incepand cu orele 23.00 si pana la 06.00,
Totul din cauza faptului ca ele se considera supuse la "radiatii cu unde subsonice, cu un aparat construit artizanal de catre mine (care initial era un echipament NATO, furat de catre mine din unitatea militara unde lucrez!)
O anumita televiziune a facut trei episoade cu ele, intr-un episod fiica isi pune folie de staniol pe cap, impotriva radiatiilor, ca sa se poata odihni, In alt episod isi pune sticle cu apa care au proprietatea de a capta radiatiile, etc
In speranta ca se vor linisti, am acceptat mai multe controale de la comanda U.M. unde lucrez, cat si din partea Politiei Ploiesti, desi nu a fost emis vreun mandat de perchizitie. Degeaba, ele au continuat sa spuna peste tot ca sunt un "terorist si criminal care lucreaza in armata" care le creeza "presiune" in casa. Au facut plangeri la Statul Major al Armatei Romane, la Parlamentul Romaniei etc. Au facut si plangere la Parchetul Militar Bucuresti, dar in urma anchetei si expertizei realizate la fata locului, li s-a spus ca nimic din cele relatate de ele nu se confirma, Au concluzionat, ca de obicei, ca am relatii in Politie si la Parchetul Militar, si au continuat sa arunce cu bolovani si sa bata cu ciocanul.
In ordonanta emisa de catre Parchetul Militar, una din ele recunoaste ca arunca cu bolovani, dar o face ca sa se apere! (este vorba de cea in varsta de 80 ani)
Pentru ca locuiesc impreuna cu parintii, ambii cardiaci, care se sperie odata cu copii minori ai familei mele, iar noi nu ne putem odihni noaptea - datorita faptului ca locul in care arunca cu bolovani sau loveste puternic cu ciocanul este un stalp de beton care amplifica sunetul in toata casa, am rugamintea la orice persoana care stie sau a fost in situatia noastra, sa imi spuna ce anume cale trebuie urmata, pentru sanctionarea si potolirea acestora.
Mentionez ca am mai multe probe video, pe care le-am prezentat: Politiei Ploiesti, Parchetului Militar Ploiesti, Comenzii U.M. unde lucrez, dar ca acum Politistul care are in grija zona noastra, mi-a spus ca nu mai poate face nimic, pentru ca din Codul Penal s-a scos sanctionarea "tulburarii linistei locuintei"
Am incercat inclusiv sa mi se aprobe o examinare neuro psihiatrica, dar mi
s-a raspuns (din partea sefului Sectiei 2 Politie Vest Ploiesti) ca acest lucru se face doar in cazul crimelor, talhariilor, violurilor sau vatamarilor corporale grave.
Ca fapt divers, am fost odata la procurorul de serviciu de pe langa tribunalul Ploiesti, iar la intrebarea mea : "ce ati face dvs. d-le procuror, daca ati fi in situatia mea?" el mi-a raspuns senin: "as sari gardul si le-as strange de gat"
Apoi a spus: "eu nu pot face nimic, plangerea dvs. tot la Politia de unde apartineti va ajunge si se va demara o ancheta"
Cum este garantata dreptul la proprietatea privata imobiliara in aceasta tara? (in conditiile in care datorita multiplelor lovituri de la bolovani, pietre, ciocan chiar si cu ranga, peretele despre care vorbesc este clar ca nu mai poate fi intreg, si in fiecare zi este deteriorat voit)
Sperand ca nu v-am plictisit prea mult, astept raspunsuri.
Numai bine.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:19, 21 Martie 2016
In cauza este o fapta contraventionala care se sanctioneaza cu amenda administrativa , sunand de fiecare data la sectia de politie de care apartineti sau la 112.
Va confruntati cu situatie mai mult delicata
Daca nici autoritatile nu au reusit sa diminueze actele si actiunile vecinelor dv,este evident ca acestea nu au toate tiglele pe casa si nu veti putea avea un trai linistit langa ele
Daca nu va impacati cu ideea ca aveti vecine duse cu pluta,care au idei care greu pot fi eradicate,pentru binele dv si al familiei dv,analizati varianta unei eventuale mutari din imobil
Multumesc pt raspuns, dar din pacate nu este chiara asa. Daca sun la 112 si se deplaseaza un echipaj de Politie la imobilul meu, (pentru loviturile mentionate) seful acelui echipaj vrea sa discute si cu vecinele. Deoarece acestea nu deschid poarta, am fost atentionat sa nu mai chem echipajul pt acest lucru si sa vin a doua zi de dimineata sa depun plangere. Plangerile se solutioneaza in termen de cateva luni pana la un an. la ultima plangere depusa anul trecut in decembrie, am primit raspuns in cca 30 de zile, ca Politia face cercetari si in cel mai scurt timp de la finalizarea anchetei, mi se va comunica un raspuns. Intre timp, nebuna cea mai in varsta mi-a omorat pisica si mi-a mai spart chiar azi noapte un geam de la magazie, pt ca a dat prea tare cu bolovani si unul din ei a trecut peste gard. Azi a fost tata sa depuna plangere la Politie, dar i s-a spus ca nu este cel care se ocupa de zona noastra, si sa vina maine!
Multumesc pentru mesaj.
Eu deja mi-am luat o casa batraneasca la tara, pt ca nimeni din familia aceea nu este zdravan la cap. Problema este ca mai am de lucru la ea pt amenajarea ei (pt a avea conditiile de trai pe care mi le-am facut aici, si cred ca in maxim 2-3 ani sa ma pot muta (sper sa mai poata rezista atat si parintii mei!) In timpul acesta mai creste si copilul si poate face naveta la liceu din clasa a IX -a.
cazacuioana a scris:

In cauza este o fapta contraventionala care se sanctioneaza cu amenda administrativa , sunand de fiecare data la sectia de politie de care apartineti sau la 112.


Nu este fapta care sa necesite apelarea serviciului de urgenta 112
Riscati daca gasiti o angajata mai "legista"sa va amendeze pentru apelare nejustificata
verificati cate amenzi au fost aplicate de serviciul 112 in 2015 pentru apelare nejustificata
Serviciul de urgenta 112,legal poate fi apelat numai pentru anumite fapte-legal prevazute,altfel riscati amenzi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solutionare a unui conflict cu 2 vecine nebune oldjimmy70 oldjimmy70 Salutare tuturor. Am decis sa deschid subiectul si aici, pentru ca momentan nu stiu exact cum pot solutiona aceasta situatie. Domiciliez la casa, iar casa a ... (vezi toată discuția)
Problema caini la bloc remusica04 remusica04 Buna ziua, Locuiesc in Bucuresti, intr-un apartament de 70 mp si am o problema cu vecinii de deasupra. Ei au un caine doberman si pentru al doilea an la ... (vezi toată discuția)
Probleme cu internarea unei persoane bolnave psihic PodRazvan PodRazvan Buna ziua. In primul rand vreau sa-mi cer scuze daca am gresit categoria la care am adresat aceasta intrebare. Am o problema cu o vecina , bolnava psihic ... (vezi toată discuția)